Κι έρχεται μετά από χρόνια ο δήμαρχος Καρπενησίου και μας λέει "θα σας κάνω Αμστερνταμ"

Αυτό το project που ήθελαν την Πανεπιστημίου πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, πάρκο και πλατεία και κουλουάρ για τρέξιμο ήταν ένα από τα μεγαλόπνοα σχέδια του διάττοντα αστέρα της πολιτικής, της Μπιρμπίλη, που ο ΓΑΠ λέει την είχε γνωρίσει στο γυμναστήριο, εντυπωσιάστηκε και την έκανε υπουργό Περιβάλλοντος. Εντάξει το πιστέψαμε, και η οποία με το Νέο Ρυθμιστικό Σχεδιο για την Αθήνα έκανε την Αθήνα σαν τα μούτρα της.

Ελένη Παπαδοπούλου
Κάτι καθηγητές του Πολυτεχνείου έφτιαξαν κάποιες μελέτες έναντι αδράς αμοιβής προκειμένου να ξεκινήσει το πρότζεκτ. Γίνεται η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση και ονομάζουν το project Rethink Athens, κάνουν κάτι διαγωνισμούς με το ίδρυμα Ωνάση, μας δείχνουν μακέτες με δεντράκια, στο μεταξύ τίγκα στο ναρκωτικό και τους ξένους το κέντρο, οι ποδηλατόδρομοι μας μάραναν, και υποβάλλουν το πρότζεκτ για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. 

Είχαν τόσο πολύ επενδύσει σε αυτή την ανοησία που δέσμευσαν ένα κατάστημα της Στοάς Αρσακείου πάνω στην Πανεπιστημίου, για να βλέπει ο κόσμος τις μακέτες με τα δεντράκια και τα παγκάκια και να ενημερώνεται, γιατί οι Αθηναίοι έβριζαν από τότε. Έλα όμως που η ΕΕ αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την πατάτα της Μπιρμπίλη, του Καμίνη και λοιπών, γιατί είπε ότι χρηματοδοτεί μόνο αναπτυξιακά έργα και την μακέτα με τον ποδηλατόδρομο δεν την έβρισκε τόσο αναπτυξιακή και ευτυχώς σωθήκαμε για λίγα χρόνια από το Rethnk Athens. 

Στο μεταξύ το κέντρο υποβαθμίστηκε εντελώς και το μόνο που του έλειπε ήταν οι ζαρντινιέρες και ο ποδηλατόδρομος. Και έρχεται τώρα μετά από χρόνια ο δήμαρχος Καρπενησίου και μας λέει "θα σας κάνω Αμστερνταμ". Και ξαναπιάνει το Rethink Athens με την διαφορά ότι τώρα ξέρουμε εξαρχής ότι όλο το κόστος θα είναι δικό μας. Σε λίγο καιρό θα αυξήσει τα τέλη, για να ξεπληρώσουμε τα φαραωνικά κιτς άχρηστα μεγαλοπιασίματά του.

Επί Rethink Athens έλεγαν ότι το έργο θα το έπαιρνε συγκεκριμένος εργολάβος, εξ ου και όλη αυτή η πίεση στον Δήμο για να σπρώξει το πρότζεκτ.

Τώρα μήπως μπορεί ο Αντουανέτος εκ Καρπενησίου ορμώμενος να μας πει ποιός το έχει αναλάβει, πόσα έχει στοιχίσει αυτό το καρακατσουλιό μέχρι σήμερα και πόσο έχει κοστολογήσει το όλο πρότζεκτ;

Τί θα στοιχίσει στον Αθηναίο και στον Έλληνα φορολογούμενο όλη αυτή η ανοησία των ποδηλατοδρόμων για πέντε ποδήλατα και χιλιάδες αυτοκίνητα κολλημένα στην κίνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail