Ο Σαμαράς βάζει φρένο με την Τουρκία: Διάλογο με πειρατές δεν κάνουμε

Freepen.gr - Ανάχωμα στα εθνικά θέματα και τις πιθανολογούμενες υποχωρήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά με συνέντευξή που παραχώρησε το προηγούμενο Σάββατο στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Στις δηλώσεις του για τα ελληνοτουρκικά ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει πως «κάποιοι θεωρούν εθνικιστές όσους θέλουν να υπερασπιστούν την ελληνική κυριαρχία. Και την ίδια στιγμή οι ίδιοι φλέγονται από επιθυμία να εμπλακούν σε "διάλογο" με τους πραγματικούς εθνικιστές- στην Τουρκία» προσθέτοντας ότι «το έχουν λίγο μπερδεμένο στο μυαλό τους». 

Υποστηρίζει πως «διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς. Όποιος γνωρίζει σοβαρά τον διάλογο θυμάται το εξής: ότι πριν κάτσεις στο τραπέζι ο απέναντι πρέπει να σε υπολογίζει και να σε σέβεται. Αλλιώς δεν γίνεται διάλογος». 

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει κάποιες επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ενώ ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την Τουρκία:

«Το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Αλλά δεν θέτει υπό αίρεση την ύπαρξη της. Δεν εξαρτά το αν μια χώρα έχει ΑΟΖ από το αν το δέχεται ο γείτονας της! Τα όρια της ΑΟΖ πρέπει να συζητήσουμε με την γείτονα. Όχι το αν υπάρχει ΑΟΖ».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail