Τι σημαίνουν οι συμφωνίες για ΑΟΖ;

Η πρόσφατη έξαρση κακοήθων δραστηριοτήτων από την Τουρκία καταδεικνύει την ανάγκη να διατηρηθεί μια σκληρή γραμμή ενάντια στις αυταρχικές προσπάθειες σποράς του χάους τόσο από τον Ελληνισμό όσο και στις συμμαχίες και τους εταίρους μας. Το δίκτυο των διεθνών εταίρων του Ελληνισμού, και οι αξίες στις οποίες στηρίζονται αυτές οι συνεργασίες, παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά μας χαρτιά ως έθνος. 

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.

Η αγκαλιά των Ελλήνων για την ελευθερία, για κράτος δικαίου και τις ελεύθερες αγορές ενισχύει τη δύναμη και τη ζωτικότητά και προσελκύει και άλλες χώρες μαζί μας, αρκεί να εξαντλήσουμε την διπλωματική μας δεινότητα, ενωμένοι. Αντί να απομακρυνθούμε, πρέπει να επενδύσουμε σε αυτές τις συμμαχίες, να τις διευρύνουμε και να οικοδομήσουμε εμπορικές συμφωνίες που να ενισχύουν το χέρι τους ενάντια στα ολοκληρωτικά κράτη, όπως η Τουρκία. 

Αν και ο Ελληνισμός διαθέτει στρατιωτική ισχύ, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το δίκτυο συμμαχιών και παγκόσμιων εταιρικών σχέσεων δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ισχύ. Ο Ελληνισμός επιθυμεί ειρήνη, αλλά πρέπει επίσης να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τις ελευθερίες, την κυριαρχία και την ευημερία μας. 

Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να επενδύσουμε ιδιαίτερα τώρα στην αποτρεπτική μας ισχύ και πολλαπλασιαστές της ισχύος μας είναι και οι συμφωνίες για την ΑΟΖ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail