Η Αγκυρα βρίσκεται σε συνομιλίες για δύο στρατιωτικές βάσεις της Λιβύης

Freepen.gr - Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την πιθανή χρήση δύο στρατιωτικών βάσεων από την τελευταία στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα, επικαλούμενο μια τουρκική πηγή.

Η πηγή ανέφερε πως εκκρεμούν οι τελικές αποφάσεις για πιθανή τουρκική στρατιωτική χρήση της ναυτικής βάσης της Misrata και της αεροπορικής βάσης της al-Watiya, η τελευταία εκ των οποίων ανακτήθηκε από τη GNA τον περασμένο μήνα με τη βοήθεια της Τουρκίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η GNA με έδρα την Τρίπολη σημείωσε σημαντικές προόδους και επανέλαβε αρκετές θέσεις ωστόσο φαίνεται ότι στη γραμμή Σίρτης-Τζούφρα βρήκε ένα στοπ.

"Η Τουρκία χρησιμοποιεί την al-Watiya ... είναι στην ημερήσια διάταξη", ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο την τουρκική πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail