Μόνιμη ναυτική βάση στη Μισράτα κι αεροπορική στη Βατίγια για την Τουρκία ελέω...ελληνικής προκλητικότητας!

Freepen.gr - Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, η οποία αρκετά νωρίτερα είχε "προφητεύσει" την αγορά τρίτου πλωτού γεωτρύπανου, κάνει λόγο σε άρθρο της για δύο στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας στη Λιβύη και μάλιστα μόνιμου χαρακτήρα.

Η πρώτη είναι η αεροπορική βάση της Βατίγια στη δυτική Λιβύη η οποία κατελήφθη προσφάτως από τις δυνάμεις του LNA. Το άρθρο αναφέρει πως το αεροδρόμιο έχει αποναρκοθετηθεί και προορίζεται να φιλοξενεί τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Σε δεύτερο χρόνο το επόμενο βήμα αφορά τη δημιουργία ναυτικής βάσης στη Μισράτα η οποία σε συνδυασμό με τη Βατίγια θα τυγχάνει αεροπορικής προστασίας.


Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το άρθρο σημειώνει πως η ναυτική βάση είναι αναγκαία λόγω της προκλητικότητας της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στρατηγικής σημασίας του ναυτικού πεδίου της Λιβύης, ώστε να αναπτύσσονται σε αυτή επί μονίμου βάσεως τουρκικά πολεμικά πλοία.

Υπογραμμίζεται πως η παρουσία τουρκικών πλοίων θεωρείται απαραίτητη για την ασφάλεια των επερχόμενων δραστηριοτήτων γεώτρησης στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail