Λίβυος στρατηγός: Δε φτάνουν οι δύο βάσεις, ο Ερντογάν θέλει όσο τίποτε να πάρει τη Σίρτη

Freepen.gr - Ο Στρατηγός Sharaf al-Din al-Alwani, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Λιβύης, δήλωσε ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να ελέγξει την πόλη της Σίρτης λόγω της στρατηγικής της σημασίας και της θέσης της στη Μεσόγειο, εκτός από την ύπαρξη δύο σημαντικών αεροπορικών και θαλάσσιων βάσεων.

Όπως σημειώνει το almarsad.co, ο Al-Alwani ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση προς την εφημερίδα Al-Ain ότι η σημασία της στρατιωτικής και στρατηγικής πόλης της Σίρτης οφείλεται στον Κόλπο της Σίρτης, ο οποίος χωρίζει τη Λιβύη σε κυριολεκτικά δύο μέρη. Η Σίρτη είναι η κορυφή ενός τριγώνου των τριών περιοχών της Λιβύης: απέχει 280 χλμ. από το νότο έως το Waddan, μετά την Al-Jufra, που είναι η πύλη προς τα νότια, και σχεδόν την ίδια απόσταση με τη Misrata στα δυτικά, την πετρελαϊκή ημισέληνο και την περιοχή της Κυρηναϊκής σε απόσταση μόλις 120 χιλιομέτρων.

Τόνισε ότι ο έλεγχος της πόλης και για τα δύο μέρη σημαίνει τον έλεγχο των εισόδων νότια και ανατολικά, καθώς και τον έλεγχο των πεδίων και των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τόνισε ότι η Σίρτη είναι η πύλη προς την πετρελαϊκή ημισέληνο της Λιβύης, γι 'αυτό όλοι αγωνίζονται απεγνωσμένα για να την ελέγξουν.

Προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να αναβαθμίσει τη μάχη με μια θαλάσσια απόβαση μετά την απειλή του Ερντογάν να καταλάβει την ημισέληνο του πετρελαίου, τη Σίρτη και την Ατζντάμπια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail