Ο "Μεγάλος Περίπατος" της ΝΔ απαξιώνει τις "Αριστερές Πολυκατοικίες" του ΣΥΡΙΖΑ

Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, ανασχηματισμός και στον ΣΥΡΙΖΑ…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούν διάφορες εταιρείες, άσχετα ποιος είναι ο εντολέας μιας δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, παρ΄ ότι συμπληρώνει ένα χρόνο στην Εξουσία, η οποία ως γνωστόν φθείρει συνήθως τα κυβερνητικά κόμματα. 

Σε όλες λοιπόν τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται σταθερά με 20+ ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός χαίρει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 

Αντίθετα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως δεν δείχνει ικανό να ανακάμψει, αλλά και η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται στο ναδίρ. 

Όμως, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα από αστοχίες στελεχών του κόμματος και υπουργών της κυβερνήσεως και λιγότερο από την πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

“Σφαγείο” ο ΣΥΡΙΖΑ…

Βέβαια, η μεγάλη εκλογική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, εν πρώτοις οφείλεται στα ηθικά πλεονεκτήματα που αφαίρεσε από την “αριστερά” η Εξουσία. Η Εξουσία, που όπως για το ΠΑΣΟΚ έτσι και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσε τις “μάσκες” και αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της “αριστεράς” και το οποίο ήταν πολύ πιο άσχημο και πολύ πιο ψεύτικο, από ότι ήταν της “δεξιάς” στην οποία επί δεκαετίες έριχναν όλα τα αναθέματα. Βλέπετε το ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Παπανδρέου) εφεύρε ότι η οικονομική διάσωση (;;;) της Ελλάδος έπρεπε να περάσει από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ, με την υποταγή της χώρας και του λαού της στα Μνημόνια, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια παρ΄ ότι υποσχόταν πως όταν πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας θα τα καταργήσει με ένα άρθρο και θα τα σχίσει στη Βουλή, εν τούτοις μας έφερε νέο Μνημόνιο, περικόπτοντας περαιτέρω μισθούς και συντάξεις, αναγκάζοντας το επιστημονικό δυναμικό της Πατρίδας να ξενιτευτεί, και αντικαθιστώντας το με παράνομους μετανάστες που άλλαξαν την εθνοτική σύνθεση – κυρίως – των Αιγαιοπελαγίτικων νησιών μας (Β.Α. Αιγαίου και Δωδεκανήσων).
Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που παραχώρησαν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στη γείτονα χώρα των Σκοπίων, αφού με την προδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, παραχώρησαν εκτός του ονόματος της Μακεδονίας μας, και την εθνότητα και τη γλώσσα. Κάνοντας το θέλημα, πραγματοποιώντας την επιθυμία των πρώην “εχθρών” τους, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΗΠΑ και γερμανικής ΕΕ.

Αυτή η ιδεολογική απώλεια του ΣΥΡΙΖΑ κατά το χρονικό διάστημα διακυβέρνησης της Ελλάδος, δημιούργησε εσωκομματικές έριδες, σε μερικές δε περιπτώσεις, χάσμα θα έλεγα καλύτερα μεταξύ των προεδρικών και άλλων επιφανών στελεχών, που δεν δέχονται την απόλυτη ιδεολογική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έτσι προ ημερών το κόμμα της Κουμουνδούρου μετατράπηκε σε “σφαγείο” με αφορμή
μια ερώτηση στη Βουλή για τον αποκλεισμό του Documento του Κώστα Βαξεβάνη από τα κονδύλια που διέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για την καμπάνια της πανδημίας. Αυτήν την ερώτηση υπέγραψαν 76 Βουλευτές από του 86 της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι 10 Βουλευτές δεν δέχτηκαν να υπογράψουν, προεξέχοντος του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του πρώην Υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου (ηγείται του παραδοσιακού ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ των 53+).

Από την άλλη μεριά οι Προεδρικοί Παππάς, Τζανακόπουλος, Πολάκης, Δούρου, Σπίρτζης και λοιποί (σκληρός πυρήνας του Αλέξη Τσίπρα) συντάσσονται – σύμφωνα με πληροφορίες μας – με την Πασοκική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Άλλωστε, το στίγμα της ιδεολογικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο Delphi Forum, όπου εμμέσως πλην σαφώς υπονόησε ότι θα επιχειρήσει νέο κομματικό lifting ανάλογο με αυτό του καλοκαιριού του 2015, με στόχο την αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωποπαγές κόμμα με πανίσχυρο πρόεδρο και ανίσχυρα όργανα. 

Έτσι προφανώς εξέλαβε το μήνυμα και ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, δηλώνοντας στην εφημερίδα “Εποχή”:

«Προσωπικά, αλλά νομίζω πως και συνολικά ο χώρος μας, ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα προσωποπαγών κομμάτων. Όταν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων δεν πατάνε γερά στα πόδια τους, {;;;) τότε πολύ εύκολα καθίστανται και όμηροι των ισχυρών οικονομικών κέντρων (σ.σ. τι εννοεί άραγε ο “ποιητής”;). Αυτό μας δείχνει η πορεία του εγχώριου δικομματισμού από ένα σημείο και έπειτα».

“Ανασχηματισμός” στον ΣΥΡΙΖΑ…

Αλλά το “σφαγείο” ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και λειτουργεί ανεξέλεγκτο, προς όφελος της ΝΔ, αφού ο Αντιπρόεδρος στην ΕΕ και πλέον ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης φρόντισε να γίνει ο “αρχισφαγέας” του. Αφού έχει γίνει στόχος “συντροφικών” πυρών για τα δηλωθέντα εισοδήματά του και την αγορά ακινήτων καθώς και την εκμετάλλευσή τους μέσω μισθώσεων σε παράνομους μετανάστες από ΜΚΟ. 

Αυτόν τον υπερπροεδρικό, τον άδειασε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, και ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Αφού πλέον ο Δημήτρης Παπαδημούλης με τη νεόπλουτη και νεοφιλελεύθερη συμπεριφορά του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα και όχι μόνο. Και δεν φτάνει στον Δημήτρη Παπαδημούλη η στήριξη που του παρέχουν ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Φίλης κ.α. Όταν ο προσωπικός φίλος και υποστηρικτής του κ. Παπαδημούλη, ο Γιώργος Μπαλάφας κρατάει αποστάσεις. 

Όλες αυτές οι σεισμικές δονήσεις των “αριστερών πολυκατοικιών”, είναι σίγουρο πως θα φέρει ευρύ “ανασχηματισμό” στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακόμη και για αλλαγή ονόματος γίνεται λόγος στο περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού. Για να ολοκληρωθεί έτσι, η Πασοκική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους ιδεολόγους “συντρόφους” που θα “διαγραφούν”, περιμένουν στον προθάλαμο για να τους αντικαταστήσουν πολλοί Πασόκοι του Κώστα Σημίτη. 

Όλα τα παραπάνω, που υποδηλώνουν έντονο διχασμό στο ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετούν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι όμως ακριβώς έτσι; Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της δεν έχουν προβλήματα που εξισορροπούν τα πολιτικά “δώρα” του ΣΥΡΙΖΑ;

Ανασχηματισμός με υπουργοποίηση Αβραμόπουλου;

Είναι δεδομένο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι χολωμένος, καλύτερα θα έλεγα εκνευρισμένος, με τις αστοχίες πολλών υπουργών του και γι΄ αυτό είχαμε γράψει προ διμήνου, ότι σκέπτεται έντονα έναν ανασχηματισμό της κυβερνήσεώς του. 

Έτσι από το Ισραήλ και την εκεί επίσημη επίσκεψή του, ο Πρωθυπουργός, πιεζόμενος από δημοσιογράφους είπε λακωνικά για τον επικείμενο ανασχηματισμό:

«Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».
Έδωσε λοιπόν το στίγμα του ανασχηματισμού, που ενδεχομένως να γίνει στην επέτειο του ενός χρόνου στην Εξουσία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη (7 Ιουλίου 2020).

Ακούγονται πολλά ονόματα υπουργών και υφυπουργών που θα “συνταξιοδοτηθούν” αφού απέτυχαν στο έργο τους, ή δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα στην κυβέρνηση, από ότι την ωφέλησαν.
Σε αυτούς συγκαταλέγονται – εξ όσων ακούγονται και μακάρι να είναι έτσι – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (εκτός αν των διασώσουν οι υψηλά ιστάμενοι προστάτες του) κ.α.

Ακούγεται βέβαια έντονα και μετακίνηση κάποιων υπουργών σε άλλα υπουργεία.
Εμείς από εδώ, θα θέλαμε να πούμε στον Πρωθυπουργό, λόγω της επιτυχημένης θητείας των επικεφαλής στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου και υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, πως δεν πρέπει να υπάρχει καν σκέψη μετακίνησής τους, ένεκα και ενός θερμού καλοκαιριού με την Τουρκία, όπως όλα δείχνουν. Κι ας έχουν κάποιοι ζηλέψει την δόξα των Παναγιωτόπουλου και Στεφανή κι επιζητούν τη μετακίνησή τους σε άλλο υπουργείο. 

Όπως ετούτη τη στιγμή, δεν εξυπηρετεί η μετακίνηση του Νίκου Δένδια από το ΥΠΕΞ σε άλλο υπουργείο. Και το λέμε εμείς που δεν τρέφουμε και τα καλύτερα αισθήματα για τον Νίκο Δένδια.
Γιατί δεν θα θέλαμε να επιβεβαιωθούν τα ευφάνταστα εκείνα σενάρια, που μιλούν για την υπουργοποίηση στο Εξωτερικών του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Παθαίνουμε ταραχή, μόνο που το ακούμε.

“Βομβιστής” των θεμελίων της ΝΔ ο Κώστας Μπακογιάννης…

Όμως οι αστοχίες αρκετών υπουργών, που επηρεάζουν αρνητικά την κυβερνητική πολιτική και έχουν αντίκτυπο στους ψηφοφόρους, δεν είναι τίποτε μπροστά στην τεράστια κομματική ζημιά της ΝΔ από χιλιάδες οργισμένους πολίτες – οδηγούς, που καθημερινά καταταλαιπωρούνται στην Αθήνα από τις “εφευρέσεις” του Δημάρχου της Κώστα Μπακογιάννη και του “μεγάλου περίπατου” της Πρωτεύουσας.

Μιας απερίσκεπτης εφευρετικότητας του Δημάρχου Αθηναίων – να ήταν η πρώτη; - γιου της Ντόρας Μπακογιάννη και ανιψιού του Πρωθυπουργού. Ο οποίος επιλέχθηκε ως ο εκλεκτός της ΝΔ στην διεκδίκηση της Δημαρχίας της Αθήνας, για να εκπληρωθούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια της μητρός του, στην “αυριανή” διεκδίκηση δηλαδή, της Προεδρίας της ΝΔ και ως εκ τούτου της Πρωθυπουργίας. 

Έτσι ακούγεται έντονα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ εκνευρισμένος με τον ανιψιό του. Τόσο πολύ, που λέγουν ότι διαταράσσονται και οι σχέσεις Κυριάκου – Ντόρας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα πήγαιναν καλά..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail