Καρυώτης: Μόνη λύση να βυθίσουμε το τουρκικό γεωτρύπανο

Freepen.gr - «Βυθίσατε το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας: Μόνη επιλογή στην παραβίαση της ελληνικής ΑΟΖ…» είναι ο τίτλος άρθρου του καθηγητή, Θεόδωρου Καρυώτη, γνωστού και ως πατέρα της ελληνικής ΑΟΖ στο hellasjournal.com.  Ο κ. Καρυώτης υποστηρίζει πως αν η Τουρκία δοκιμάσει ό,τι και στην κυπριακή ΑΟΖ, δε θα μπορούμε να πούμε ότι  βρίσκεται μακριά κι ενώ η χώρα διαθέτει ισχυρό ναυτικό.

Ο καθηγητής υπενθυμίζει την κρίση του "Χόρα" το 1976 υποστηρίζοντας πως  εάν ζούσε σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα επαναλάμβανε το μήνυμα αποφασιστικότητας με το σλόγκαν «βυθίσατε το γεωτρύπανο».

Ο Θεόδωρος Καρυώτης σχολιάζει πως φαίνεται ότι το φετινό καλοκαίρι οδεύουμε προς την κορύφωση της ελληνοτουρκικής τραγωδίας. Πολλά σημάδια για κάτι τέτοιο είναι πλέον  εμφανή στον ορίζοντα.

Ο στόχος της Τουρκίας ήταν πάντα το Καστελόριζο, αλλά σήμερα έφτασε στην Κρήτη, διότι ουσιαστικά η θάλασσα που πάντα εποφθαλμιούσε, ήταν ακριβώς η θάλασσα ανάμεσα στο Καστελόριζο και στην Κρήτη, τονίζει ο καθηγητής.

«Είναι, επίσης, σημαντικό να υπενθυμίσουμε εδώ ότι γεωτρύπανο κανενός άλλου κράτους δεν έχει εισβάλει στην ΑΟΖ μια άλλης χώρας. Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που ένα μεξικανικό γεωτρύπανο επιχειρούσε να εισέλθει στην ΑΟΖ των ΗΠΑ στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού. Θα είχε βυθιστεί σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό πράττουν  οι Αμερικανοί ακόμα και όταν άλλοι επιχειρούν να τους κλέψουν τα ψάρια τους» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail