Με τις πλάτες του Ερντογάν, ο Σαράζ ζητά να εξαλείψει τελειώς τον Χαφτάρ

Freepen.gr - Ο Fayez al Sarraj, πρωθυπουργός της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στη διχασμένη από τον πόλεμο Λιβύη, δήλωσε ότι δε θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον αντίπαλό του, στρατηγό της Λιβύης Khalifa Haftar, μετά από τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου προφανώς έλαβε τις σχετικές εντολές.

«Δε θα δώσουμε στον Χαφτάρ την ευκαιρία να διαπραγματευτεί στην επόμενη διαδικασία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έως ότου εξαλείψουμε εντελώς τον εχθρό», ανέφερε ο Sarraj στο BBC, καθώς χαρακτήρισε τον Χαφτάρ «εγκληματία πολέμου» και τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό ως «παράνομες δυνάμεις».

Το GNA κέρδισε πρόσφατα το πλεονέκτημα έναντι των δυνάμεων LNA, ανακτώντας μια σημαντική αεροπορική βάση στο δυτικό τμήμα της χώρας και εκδιώκοντας τις δυνάμεις του Haftar από την Asaba, μια βασική πόλη νότια της πρωτεύουσας Τρίπολη με στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail