Η Αίγυπτος θέλει το ρωσικό Bastion για να μπλοκάρει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο


Freepen.gr - Ο αιγυπτιακός στρατός επιδιώκει να αποκτήσει το ρωσικό σύστημα υπεράσπισης, που ονομάζεται "Bastion", όπου οι ειδήσεις επιβεβαίωσαν ότι η Αίγυπτος θέλει να εξασφαλίσει τις ακτές και τα πεδία φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο RT Arabic ότι οι συμβάσεις εξοπλισμού μεταξύ της Αιγύπτου και της Ρωσίας το 2015 περιελάμβαναν το σύστημα Bastion, το οποίο έχει μέγιστη εμβέλεια 300 km.

Η πηγή σημείωσε ότι η απόκτηση αυτών των συστημάτων από την Αίγυπτο είναι ένα λογικό ζήτημα που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για το Αιγυπτιακό Ναυτικό που θα περιλαμβάνει πρόσβαση σε σύγχρονα αμυντικά συστήματα κατά μήκος των ακτών της χώρας.

Η πηγή συνέχισε: «Το σύστημα Bastion θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και αποτελεσματικά αποτρεπτικά συστήματα στον κόσμο, ειδικά ενόψει της τεράστιας ανάγκης για εξασφάλιση νέων ναυτικών βάσεων και αιγυπτιακών οικονομικών περιοχών στην ανατολική Μεσόγειο μπροστά σε δύο αντιπάλους, όπως ως το ισραηλινό και το τουρκικό ναυτικό".

Πρόσθεσε ότι ένα ενιαίο σύστημα μπορεί να προστατεύσει 600 χιλιόμετρα ακτών και να εξασφαλίσει μια θαλάσσια έκταση 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αυτό είναι σημαντικό για το Αιγυπτιακό Ναυτικό δεδομένης της πρόσφατης τουρκικής επέκτασης στη νότια περιοχή της Μεσογείου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail