Τουρκία - Πακιστάν: Ξεκίνησε η ναυπήγηση των κορβετών Ada για το Καράτσι

Freepen.gr - Η τελετή τοποθέτησης καρίνας για την πρώτη από τις τέσσερις κορβέτες κατηγορίας Ada που θα ναυπηγηθεί από την Τουρκία για το Ναυτικό του Πακιστάν πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπως σημειώνει ανακοίνωση του Ναυτικού του Πακιστάν, αναφέρει η dailysabah.com.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Istanbul Naval Shipyard (INSY) και παραβρέθηκαν οι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγού του Υπερπόντιου Ναυτικού του Πακιστάν, Syed Rizwan Khalid, ανέφερε η δήλωση.

Τον Μάιο του 2017, οι τουρκικές και πακιστανικές αμυντικές εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία καλής θέλησης που περιγράφει την κατασκευή τεσσάρων τουρκικών κορβών MILGEM κατηγορίας Ada στο Ναυπηγείο του Καράτσι. Σύμφωνα με την τελική συμφωνία, δύο πλοία θα κατασκευαστούν στην Κωνσταντινούπολη και δύο άλλα στο Καράτσι χάρη στη μεταφορά τεχνολογίας. 

Αργότερα τον Ιούλιο του 2018, το ναυτικό του Πακιστάν υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση των τεσσάρων πλοίων με την κρατική αμυντική εταιρεία ASFAT της Τουρκίας. Τα σκάφη Ada έχουν μήκος 99 μέτρα και αναπτύσσουν ταχύτητα 29 ναυτικών μιλίων.

Δύο από τις κορβέτες θα ενταχθούν στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν το 2023 και οι υπόλοιπες δύο το 2024.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail