Βασάνισαν 80χρονο Κούρδο μέχρι θανάτου οι ρεμπετασκέρηδες του Ερντογάν

Freepen.gr - Ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Afrin ανέφερε ότι το πτώμα ενός 80χρονου Κούρδου άνδρα που ονομάζεται Aref Abdo Khalil, ψευδώνυμο Aref Khatouneh, βρέθηκε πεταμένο κοντά στη λίμνη Maidanki.

Σύμφωνα με αξιόπιστες τοπικές πηγές του πρακτορείου ANF, το θύμα απήχθη από το χωριό του, Qezilbash, στην περιοχή Bilbile του Afrin στις 9 Ιουνίου. Η περιοχή βρίσκεται υπό την κατοχή των περιβόητων πολιτοφυλακών του Σουλτάνου Μουράτ Τουρκμενμενί του Jaish al Nukhba.

Το πτώμα του ηλικιωμένου με αναπηρία, που καθόταν σε αναπηρική καρέκλα, βρέθηκε χωρίς καθόλου ρούχα και με ίχνη βασανιστηρίων το πρωί της Τετάρτης.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι το θύμα απήχθη από ισλαμιστές της Jaish al-Nukhba, που εισέβαλαν στο σπίτι του και έκλεψαν τα χρήματά του.

Στις 4 Απριλίου, τρεις πολίτες απήχθησαν και στη συνέχεια εκτελέστηκαν στην περιοχή μεταξύ των χωριών Κοπρλίκ και Ευντοκόι. Την ίδια μέρα, ένας πολιτικός που ονομάζεται Sileman Bekre απήχθη από τους εισβολείς στο Afrin.

Πριν από δύο ημέρες, στις 9 Ιουνίου, οκτώ πολίτες απήχθησαν στο χωριό Raco, στα Mabata από τους μισθοφόρους της Jabhat al-Shamiya, οι οποίοι ζήτησαν λύτρα για την απελευθέρωση των κρατουμένων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail