Η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης στέλνει 8 δις δολ. για 4 χρόνια χωρίς ούτε 1 σεντ τόκο στην Τουρκία

cbl.gov.ly
Freepen.gr - Ο επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων ρευστότητας στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης, Ramzi Al-Agha, δήλωσε στο Al-Arabiya ότι ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας, Al-Siddiq Al-Kabir, άλλαξε τις δραστηριότητες διαχείρισης χρηματοοικονομικών αποθεμάτων και δημιούργησε σύνολο προθεσμιακών καταθέσεων περίπου 4 ετών συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατατίθενται εξ ολοκλήρου στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

Ο Al-Agha επεσήμανε ότι αυτές οι καταθέσεις, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Αρχηγού του Προεδρικού Συμβουλίου, Fayez Al-Sarraj και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν, θα παραμείνουν στις τουρκικές τράπεζες για περίοδο 4 ετών χωρίς τόκους ή κόστος για τη σταθερότητα της τουρκικής λίρας και την προστασία της τουρκικής οικονομίας.

Ο Al-Agha πρόσθεσε ότι η συνάντηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Al-Siddiq Al-Kabir τη Δευτέρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι αντίθετη με τα πρωτόκολλα και τους κανόνες μεταξύ των χωρών, καθώς αυτές οι συναντήσεις υποτίθεται ότι περιλαμβάνουν τουλάχιστον τον Πρωθυπουργό της GNA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail