Βουτιά πάνω από 31% στη βιομηχανική παραγωγή της Τουρκίας

PHOTO: Dünya
Freepen.gr - Η βιομηχανική παραγωγή της Τουρκίας υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο 31,4 τοις εκατό και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της διευρύνθηκε πέραν των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο καθώς ένιωσε τον αντίκτυπο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Πολλά εργοστάσια και επιχειρήσεις σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους αφού η Τουρκία εντόπισε το πρώτο κρούσμα με COVID-19 στις 11 Μαρτίου και επέβαλε περιορισμούς.

Η διαταραχή αναμένεται να σηματοδοτήσει τη δεύτερη σοβαρή συρρίκνωση τα τελευταία χρόνια όπου αναδύεται η οικονομία της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας δήλωσε ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε τον Απρίλιο στα 5,062 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις έρευνας για 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Μάρτιο το έλλειμμα ήταν 4,844 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν πλήξει τα έσοδα από τις εξαγωγές και τον τουρισμό, αναβιώνοντας μακροχρόνιες ανησυχίες σχετικά με τα αυξανόμενα ελλείμματα που μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία σε εξάρτηση από κερδοσκοπικές εισροές κεφαλαίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail