Δύο ολοκαίνουρια πυρηνικά υποβρύχια στη διάθεση των Ρώσων μέσα στο 2020

Freepen.gr - Τα νεότευκτα πυρηνικά υποβρύχια Kazan και Knyaz Oleg προγραμματίζεται να παραδοθούν στο ρωσικό ναυτικό φέτος, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ρωσικής United Shipbuilding, Alexei Rakhmanov σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

"Περιμένουμε τόσο το υποβρύχιο Kazan όσο και το υποβρύχιο Knyaz Oleg να εισέλθουν σε υπηρεσία με το Ναυτικό πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Το υποβρύχιο Knyaz Oleg είναι το βελτιωμένο υποβρύχιο του πρώτου σειριακού έργου Project 955A (Borei-A) που έχει σχεδιαστεί για να σχηματίσει τη ραχοκοκαλιά των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας. Στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος εξοπλισμού, τα ναυπηγεία πρόκειται να κατασκευάσουν 10 υποβρύχια Project 955 και 955A για το ρωσικό ναυτικό.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το Knyaz Oleg πρόκειται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το 2020. Όπως ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα Izvestia, το τελευταίο πυρηνικό υποβρύχιο θα τεθεί σε υπηρεσία με τον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού. 

Το βελτιωμένο πυρηνικό υποβρύχιο Kazan του Project 885M (Yasen-M) εφοδιασμένο με πυραύλους κρουζ ετοιμάζεται για δοκιμές που αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Αυτό είναι το πρώτο υποβρύχιο τέταρτης γενιάς του Project 885M. Η σουίτα όπλων θα περιλαμβάνει υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon, τους οποίους το Ναυτικό δοκιμάζει ενεργά επί του παρόντος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail