Κορίτσι απήχθη το 2014 από το ISIS το 2014 και βρέθηκε στην...Τουρκία

Freepen.gr - Απαχθείσα από μέλη του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους πριν από έξι χρόνια, μια νεαρή γυναίκα Γιαζίντι βρέθηκε πρόσφατα στην Τουρκία και επέστρεψε στην περιοχή του Κουρδιστάν το Σάββατο, δήλωσε συγγενής της στο kurdistan24.net.

Ο Χαλίμα Χουσεΐν Χαλάφ απήχθη το 2014 και μεταφέρθηκε στην Τουρκία μετά την εδαφική κατάρρευση της ομάδας τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

"Περάσαμε περίπου ένα χρόνο δουλεύοντας με το γραφείο της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, αφιερώνοντάς το στη διάσωση των Γιαζίντι που απήχθησαν από το ISIS αναζητώντας τη Halima", δήλωσε ο Saaed Khalaf, θείος της κοπέλας.

Ο Khalaf εξήγησε ότι βρήκαν την τοποθεσία της ανιψιάς του μέσω πληροφοριών που παρείχε μια άλλη γυναίκα, η οποία απήχθη επίσης από το Ισλαμικό Κράτος και διασώθηκε μόλις πρόσφατα.

"Το ISIS απήγαγε 85 άτομα από την οικογένεια και τους συγγενείς της Χαλίμα, 18 εκ των οποίων παραμένουν αγνοούμενοι", πρόσθεσε ο Khalaf.

Η νεαρή γυναίκα, τώρα 22 ετών, έφυγε από την Τουρκία νωρίς το Σάββατο και μπήκε στην περιοχή του Κουρδιστάν μέσω της συνοριακής διέλευσης του Ιμπραήμ Χαλίλ, όπου οι συγγενείς της την υποδέχτηκαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail