200 χρόνια - Να μη διολισθήσουμε στην απολιτίκ λογική που αναπαράγει αυταπάτες

Σχετικά με τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και επειδή αρκετοί φίλοι ρωτούν, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής και θα το κάνουμε με σαφή και απόλυτο τρόπο...

Πρώτον: Η επιλογή της Αγγελόπουλου και της ομάδας της, ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογή. Και η "αρμοδιότητα" που της έχει ανατεθεί, είναι συγκεκριμένη. Είναι αρμοδιότητα που προσβλέπει στον εκτεταμένο αποσυμβολισμό ηρώων, συμβόλων, θεσμών και αντιλήψεων, όπως επίσης στην απαξίωση έως και πλήρη αποσιώπηση όλων αυτών που προσέδωσαν συγκεκριμένη ταυτότητα στην Εθνεγερσία. Αυτό έχουμε απέναντί μας και όχι ένα απροσδιόριστο και ασαφές νεφέλωμα που αρκεί να καταγγέλλεται γενικώς.
Δεύτερον: Οι συγκεκριμένες επιδιώξεις δεν είναι προϊόν εμμονών και αλληλουχίας στρεβλών ή λαθεμένων αντιλήψεων κάποιων μελών της ομάδας Αγγελοπούλου, αλλά ουσιαστικό μέρος μιας συγκεκριμένης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αντίληψης που αφορά στην φυσιογνωμία του αυριανού ΠΟΛΙΤΗ που επιδιώκουν να "παράγεται" σε αυτήν την χώρα. Αυτό έχουμε υποχρέωση να ακυρώσουμε και αυτός είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ στόχος.
Τρίτον: Η απάντηση στο εθνομηδενιστικό και ελιτίστικο έκτρωμα της ομάδας Αγγελοπούλου, πρέπει να είναι εξόχως ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Σε διαφορετική περίπτωση... Απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Υπάρχει ελιτίστικη διολίσθηση στην...
υποτιθέμενα απολιτίκ λογική που αναπαράγει αυταπάτες και που σε τελευταία ανάλυση είναι η λογική της ομάδας Αγγελοπούλου. Σε ότι μας αφορά, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό οι Έλληνες πολίτες ΔΕΝ το θέλουν.

Τέταρτον: Τα κρίσιμα στοιχήματα όπως και τα ανεκπλήρωτα αιτήματα - οράματα των εξεγερμένων, ΔΕΝ αναδεικνύονται με άχρωμες και απολιτίκ λογικές.
 • Το ζήτημα της εξάρτησης...
 • Το πρόβλημα του εθνικού διχασμού...
 • Η διαχρονική στάση των "συμμάχων" απέναντι στην χώρα...
 • Η κοινωνική διάσταση της εξέγερσης...
 • Οι αποτυχημένες εξεγέρσεις και η αποτίμηση των αιτιών που οδήγησαν σ' αυτές...
 • Ο ρόλος της εκκλησίας - κλήρου...
 • Ο ρόλος των μεγάλων δυνάμεων...
 • Οι αντιθέσεις των ισχυρών...
 • Ο ρόλος της Δικαιοσύνης...
 • Τα εργαλεία της μεταεξεγερσιακής πρόσδεσης της χώρας στα δεσμά της εξάρτησης...
Είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που θα πρέπει να αναδειχτούν, βαδίζοντας για την υποδοχή των 200 χρόνων. Πως θα τολμήσεις να μιλήσεις γι' αυτά, αν ξορκίζεις την πολιτική πρωί, μεσημέρι και βράδυ;

Και φυσικά όλα τούτα, σε καμία περίπτωση δεν αποσυνδέονται από τις σύγχρονες πολιτικές και γεωπολιτικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Ελληνικός λαός και η πατρίδα μας σε τελευταία ανάλυση.
 • Η ομάδα Αγγελοπούλου, έχει κάθε λόγο να τα αποσυνδέσει και να αποπολιτικοποιήσει αυτήν την διαδρομή προς τα 200 χρόνια...
 • Η Ελληνική κοινωνία όμως, έχει δεκάδες λόγους να μην ενδώσει στο απολιτίκ παραμύθι, και να μην διολισθήσει από το παράθυρο, σε αυτό που θέλει να βάλει από την πόρτα η ομάδα Αγγελοπούλου.
Ας μην παρασυρθούμε λοιπόν από την λαγνεία των δήθεν απολιτίκ συνθημάτων. Η επέτειος των 200 χρόνων από την εξέγερση, είναι πρωτίστως πρόκληση για ουσιαστική ΠΟΛΙΤΙΚΗ συζήτηση και δράση, αλλά κυρίως για την διαμόρφωση μιας ισχυρής δημοκρατικής και πατριωτικής πλειοψηφίας μέσα στην κοινωνία.

Αυτό συνιστά υπεύθυνη και επιβεβλημένη ΠΟΛΙΤΙΚΗ στάση, και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ταυτίζεται με το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ καπέλωμα. Οι λέξεις έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και καλό είναι να μην χάσουμε τον λογαριασμό.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες. Ή θα πάρουμε στα χέρια μας την τύχη της χώρας ή θα την εγκαταλείψουμε στην μοίρα της παρασυρμένοι από τα απολιτίκ θυμιατά και όπου βγεί...

Θα επανέλθουμε... Για όλους μας άλλωστε είναι ώρες ευθύνης...
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.