Οι 13.000 ρεμπετασκέρηδες έσωσαν τον Σάρατζ από την κατάρρευση στην Τρίπολη

πρακτορείο Ανατολή
Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έστειλε περίπου 13.000 ξένους μαχητές, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων μελών του Ισλαμικού Κράτους, για να πολεμήσουν μαζί με τις δυνάμεις της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Πηγές της Λιβύης λένε ότι οι δυνάμεις του GNA δε θα μπορούσαν να αντέξουν στη μάχη της Τρίπολης χωρίς τη βοήθεια που έστειλε η Τουρκία.

Αυτοί οι μαχητές πιστεύεται ότι ανήκουν στο IS, την Tahrir Al-Sham (πρώην μέτωπο του Al-Nusra), και άλλες τζιχαντιστικές ομάδες.

Στρατολογήθηκαν από την Άγκυρα για να πολεμήσουν εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η Άγκυρα συνέχισε να προμηθεύει την GNA με όπλα, αεροσκάφη και μαχητές, παρά το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Αυτά τα αεροσκάφη και οι μαχητές έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο των δυνάμεων της GNA στο δυτικό μέτωπο της Λιβύης.

Ωστόσο στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αντικρούουν την πιθανότητα μιας άλλης νίκης για τη GNA στη Σίρτη, δεδομένης της παρουσίας της Ρωσίας στην αεροπορική βάση Al-Jufra.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail