Κλειδί ο ορισμός θέσεων γραμμών βάσης και τα 12 ναυτικά μίλια

Η νομικός και διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου, μέλος του ΕΠΑΜ, Κέρη Μαυρομάτη, μιλώντας σήμερα στον 98.4 υποστήριξε ότι από την ελληνο-ιταλική οριοθέτηση ΑΟΖ, μέχρι τις αναφορές ελλήνων επισήμων και καθηγητών πάνω στα ζητήματα των θαλάσσιων ζωνών, όλη η συζήτηση δυστυχώς γίνεται προς εξυπηρέτηση των Τουρκικών αξιώσεων, όταν μάλιστα διαχρονικά η Ελλάδα δεν πράττει τίποτα ουσιαστικό ή κινείται διαρκώς σε λάθος βάση.

Όπως είπε, σκοπίμως τίθενται δημόσια θέματα επήρειας ή οριοθετήσεων και μάλιστα μερικών , όπως με την Αίγυπτο, την ώρα που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ρητώς και σαφώς ορίζει ότι κλειδιά είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη έως τα 12 ναυτικά μίλια, ο καθορισμός των σημείων των γραμμών βάσεις και των προσόψεων των ατών σου και οι ευθείες από αυτές γραμμές μέτρησης με την αποστολή των συντεταγμένων τους στον ΟΗΕ.

Είναι, είπε η κ. Μαυρομάτη, υπερφίαλο να λες μεγάλωσε η Ελλάδα, επειδή η Ιταλία δέχεται τα 12 ναυτικά μίλια, όταν αυτό είναι κυριαρχικό σου δικαίωμα από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και αποτελεί μονομερή σου πράξη.

Η Κέρη Μαυρομάτη, σχολίασε καυστικά όλη την θεώρηση του Χρήστου Ροζάκη περί μαξιμαλισμού των ελληνικών θέσεων, στην συνέντευξη του στη ΚΡΗΤΗ-TV και αποκάλυψε σωρεία αποφάσεων διεθνών και διαιτητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τις Ελληνικές θέσεις, που όπως είπε αποκρύπτονται σκόπιμα, ώστε να φανεί ότι η προσέγγιση και ο συμβιβασμός με τις Τουρκικές θέσεις είναι αναγκαίο κακό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail