Με 1,2 δις ευρώ η Ιταλία δίνει 2 σύγχρονες FREMM στην Αίγυπτο: Εμείς ας συζητάμε ακόμη τις πανάκριβες Belharra

FREMM class frigate Spartaco Schergat (F538) during sea trials.  (Picture source Twiter account AurelioGiansira)
Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA στις 8 Ιουνίου 2020, η Ιταλία ενέκρινε την πώληση δύο φρεγάτων FREMM στο αιγυπτιακό ναυτικό. Τον Φεβρουάριο του 2020, ανακοινώθηκε ότι τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri θα υπογράψουν συμφωνία με την Αίγυπτο για την αγορά δύο πολεμικών πλοίων της Ευρωπαϊκής Φρεγάτας πολλαπλών χρήσεων (FREMM).

Όπως έχουμε σημειώσει σε προγενέστερες αναρτήσεις πρόκειται για τις δύο νεότευκτες φρεγάτες, Spartaco Schergat και Emilio Bianchi, που καθελκύστηκαν τον Ιανουάριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020, προοριζόμενες τότε για το ιταλικό ναυτικό. Το εκτιμώμενο  κόστος τους είναι συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνει το navyrecognition.com.

Η "Emilio Bianchi", όπως και οι άλλες μονάδες, διαθέτει υψηλό βαθμό ευελιξίας, ικανή να λειτουργεί σε όλες τις τακτικές καταστάσεις. 144 μέτρα μήκος με πλάτος 19,7 μέτρων, το πλοίο έχει εκτόπισμα περίπου 6.700 τόνων. Το σκάφος έχει μέγιστη ταχύτητα άνω των 27 κόμβων και μέγιστη χωρητικότητα για πλήρωμα 200 ατόμων.

Η Spartaco Schergat είναι μια παραλλαγή γενικής χρήσης με εκτόπισμα 6.900 τόνων και μήκος 144 μέτρων. Φέρει ένα όπλο OTO Melara, ένα σύστημα κατακόρυφης εκτόξευσης 16 θέσεων που εκτοξεύει πυραύλους Aster 15 και Aster 30, ένα ελαφρύ σύστημα εκτόξευσης τορπιλών MU90 (Torpedo Launching System) και το αντι-πλοϊκό σύστημα Teseo MK2 / A, βασισμένο στον πύραυλο Teseo. Το πλοίο διαθέτει επίσης κατάστρωμα πτήσης για την ανάπτυξη δύο ελικοπτέρων.

Δύο πλοία υπερσύγχρονα και έτοιμα με κόστος 1,2 δις ευρώ, την ώρα που η Ελλάδα διαρκώς συζητά χωρίς αποτέλεσμα τις πανάκριβες κι υπαρκτές μόνο στα σχέδια γαλλικές Belharra με κόστος ανά μονάδα όσο οι δύο ιταλικές και με παράδοση σε 4-5 χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail