Sun: Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν έδαφος στον Εβρο

Freepen.gr - Η βρετανική Sun δημοσίευσε ότι τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα..."αμφισβητούμενα σύνορα" [LAND GRAB Turkish troops invade Greece and occupy a small patch of land on contested border].

Περίπου 35 στρατιώτες βάδισαν σε μια πλημμυρισμένη περιοχή στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο, ανέφεραν ελληνικές πηγές, γράφει η Sun.

Οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό δημιούργησαν ένα στρατόπεδο με μια μικρή τουρκική σημαία σε ένα δέντρο και απέρριψαν τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση.

Οι μακροχρόνιες διαφορές σχετικά με τη θέση των συνόρων προκύπτουν από το γεγονός ότι ο ποταμός Έβρος, ο οποίος τον επισημαίνει, αλλάζει συχνά την πορεία του, γράφει η Sun.

Η κίνηση του ποταμού αφήνει γη που είναι τεχνικά μέρος της Ελλάδας στα ανατολικά του ποταμού και γη που είναι τεχνικά μέρος της Τουρκίας στα δυτικά της, σημειώνει η Sun.

Η εισβολή φέρεται να ήταν μια απάντηση σε μια επιθεώρηση του ελληνικού στρατού στην περιοχή  ως μέρος των σχεδίων για την κατασκευή πρόσθετων φρακτών, γράφει το δημοσίευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail