SOHR: Οι στρατολόγοι των Τούρκων στη Συρία στέλνουν παιδιά να πολεμήσουν στη Λιβύη!

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεχίζει να παρακολουθεί τη διαδικασία μεταφοράς μισθοφόρων μαχητών που πραγματοποιούνται εκ μέρους της Τουρκίας από τα συριακά εδάφη στη Λιβύη. Καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το Παρατηρητήριο θέτει το θέμα της στρατολόγησης παιδιών επικαλούμενο πηγές του.

Οι πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι πολλά παιδιά κάτω των 18 ετών μεταφέρονται από το Ιντλίμπ και τη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου στο Αφρίν, με το πρόσχημα ότι θα απασχοληθούν εκεί σε αγροτικές εργασίες, μερικά από αυτά πήγαν εν αγνοία των συγγενών τους, για να στρατολογηθούν στο Αφρίν από τις φιλοτουρκικές φατρίες και να σταλούν να πολεμήσουν στο έδαφος της Λιβύης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο παρακολούθησε την περίπτωση ενός παιδιού κάτω των 15 ετών, όταν το παιδί έφυγε από το στρατόπεδο εκτοπισμένων που ζούσε μαζί με την οικογένειά του και πήγε στο Αφρίν για να εργαστεί στον τομέα της γεωργίας αλλά μετά από 20 ημέρες διεκόπη κάθε επικοινωνία με τους γονείς του. Οι γονείς του παιδιού εξεπλάγησαν από την εμφάνισή του σε μια από τις βιντεοκασέτες καθώς πολεμούσε με τις συριακές φατρίες στη Λιβύη και αφού οι γονείς αναζήτησαν σχετικά, αποκαλύφθηκε ότι το παιδί στρατολογήθηκε στην ταξιαρχία του «Σουλτάν Μουράτ». Μετά από αρκετές απόπειρες τα μέλη της φατρίας δήλωσαν στην οικογένεια ότι το παιδί τους σκοτώθηκε στις μάχες της Λιβύης σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν από την επιμονή της οικογένειας να μάθει για το παιδί της, έτσι ώστε μέχρι στιγμής να μην είναι γνωστή η τύχη του.

Σε ένα άλλο περιστατικό, νεαρός άνδρας από την ανατολική ύπαιθρο του Idlib, είπε στους συγγενείς του ότι πρόκειται να εργαστεί στο Afrin, ωστόσο εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στη Λιβύη. Ρωτώντας τις ισλαμιστικές φατριές η οικογένεια ενημερώθηκε ότι ο άνδρας σκοτώθηκε στη Λιβύη και δεν μπόρεσε να αποκτήσει το σώμα του γιου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ του συνολικού αριθμού των νεοσύλλεκτων, υπάρχουν περίπου 150 παιδιά ηλικίας από 16 έως 18 ετών, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Ταξιαρχία «Σουλτάν Μουράτ», τα οποία στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν στη Λιβύη μέσω μιας διαδικασίας εξαπάτησης με δήθεν υλικές παροχές από τους εξτρεμιστές του ισλάμ εκμεταλλευόμενοι πλήρως τη δύσκολη ζωή και τις συνθήκες φτώχειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail