Ο διαβόητος serial που δεν πιάστηκε ποτέ; Ζόντιακ

O Ζόντιακ (Zodiac) ήταν ένας κατά συρροήν ο οποίος ίσως είναι και από τους διασημότερους όλων…Έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια από το 1965 ως το 1975 περίπου, και του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αφού ποτέ δεν συνελήφθη.Το παρατσούκλι Ζόντιακ προέκυψε από την υπογραφή του που εμφανιζόταν στα γράμματα που έστελνε στον τύπο και την αστυνομία. 

Οι επιστολές αυτές περιλαμβάνουν επίσης τέσσερα κρυπτογραφημένα μηνύματα, από τα οποία μόνο ένα έχει οριστικά λυθεί.Στον Ζόντιακ έχουν χρεωθεί πέντε αφανισμοί, ενώ ο ίδιος είχε κάνει λόγο για 37 θύματα. Η Αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο χαρακτήρισε την περίπτωσή του «ανενεργή» τον Απρίλιο του 2004, αλλά την άνοιξε εκ νέου πριν από το Μάρτιο του 2007. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή στην πόλη Βαλέχο, καθώς και στην περιοχή των κομητειών Νάπα και του Σολάνο, όπου έδρασε ο Ζόντιακ. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνιας διατηρεί ανοιχτή την Υπόθεση Ζόντιακ.

Δείτε το αφιέρωμα του Lab of History:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail