SANA: Αμερικανοί στρατιώτες φέρεται να τραυματίστηκαν σε επίθεση από αγνώστους στην ανατολική Συρία

Freepen.gr - Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και πέντε μέλη των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) τραυματίστηκαν σε μια επίθεση σε μια κοινή συνοδεία τους στα διοικητικά σύνορα μεταξύ των επαρχιών της Al-Hasakah και του Deir Ezzor αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA) επικαλούμενο «τοπικές πηγές».

Σύμφωνα με τις πηγές του SANA, ένα κονβόι με προσωπικό των ΗΠΑ και των SDF δέχθηκε επίθεση από άγνωστους επιτιθέμενους την Τρίτη, καθώς οι τελευταίοι φέρεται να χρησιμοποίησαν πολυβόλα και εκτοξευτές RPG εναντίον τους στη διασταύρωση του Ruwaishid.

Το SANA μετέδωσε ότι οι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν στην αμερικανική βάση στο Al-Shaddadi, μια πόλη που βρίσκεται στη νότια ύπαιθρο της Al-Hasakah.

Ούτε ο Συνασπισμός των ΗΠΑ ούτε οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν αναφέρει αυτήν την επίθεση για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του SANA.

Την τελευταία φορά που αναφέρθηκε μια τέτοια επίθεση, ο Συνασπισμός των ΗΠΑ αρνήθηκε σθεναρά ότι οποιαδήποτε από τις δυνάμεις του τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι επρόκειτο για «ψεύτικες ειδήσεις».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail