Απίστευτη βλασφημία: Ιερέας της δήθεν Ουκρανικής Εκκλησίας κοινώνησε πιστούς online!

Για όσους αναρωτιούνται τι είναι αυτό επάνω αριστερά, διαβάστε και φρίξτε. Αυτά λοιπόν είναι ψωμί και κρασί, τα οποία κλήθηκε να έχει μπροστά του ο κάθε πιστός που θα συνδεόταν ζωντανά με τη διαδικτυακή «Θεία Λειτουργία» την οποία «επετέλεσε», μαζί και με άλλους «ιερείς» της «ενορίας» του (όλα αυτά ασφαλώς εντός πολλών εισαγωγικών) ο αξιότιμος κύριος Ίγκορ Σάββα. 

Δρ Βυζαντινής Ιστορίας του ΑΠΘ

Δηλαδή ο εικονιζόμενος (κάτω αριστερά με κουστουμάκι, αλλά και με ράσο και...ηλεκτρική κιθάρα) και φερόμενος ως πρωτοπρεσβύτερος της δήθεν Αυτοκέφαλης «Ουκρανικής Εκκλησίας». Αυτά λοιπόν τα κρασόψωμα υποτίθεται ότι μετεβλήθησαν εξ αποστάσεως σε Σώμα και Αίμα Χριστού και έτσι «κοινώνησε» ο κάθε πιστός μόνος του!


«Μήπως η χρήση Wifi και ηλεκτρονικών συσκευών αποτελούν εμπόδιο για την ένωσή μας με τον Χριστό και με το ζωοποιό Σώμα και Αίμα;» έγραψε μάλιστα ο λεγάμενος «πρωτοπρεσβύτερος», διαφημίζοντας δημοσίως το απίστευτο γεγονός. Και συνεχίζει, ενημερώνοντάς μας πλήρως: «Ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην τελετή έβαλε μπροστά από την οθόνη τον άρτο, τον οίνο και το νερό. Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου με τους συμμετέχοντες να διαβάζουν και να ψέλνουν μέρη της ακολουθίας εκ περιτροπής. Ο καθαγιασμός των Τιμίων Δώρων έγινε με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά τη διάρκεια της ιερουργίας στο ναό. Μετά όλοι οι συμμετέχοντες κοινώνησαν, ο καθένας στην οικία του. Ήταν μια θαυμάσια και μυσταγωγική Θεία Λειτουργία»!

Μετά την επίσημη λοιπόν προ δύο μηνών καθιέρωση πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης (και την προτροπή να τα πετούν στα σκουπίδια οι πιστοί, αφού κοινωνήσουν), τώρα πήγαμε ακόμη πιο κάτω, με διαδικτυακή ατομική παρασκευή «Θείας Μετάληψης»! Απερίγραπτες πραγματικά και φρικώδεις βλασφημίες, όχι απλώς ενδεικτικές αλλά απολύτως αποδεικτικές του κατήφορου στον οποίο κατρακυλά με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα αυτός ο θλιβερός συρφετός καθηρημένων, αχειροτόνητων και ακόμη μπλεγμένων σε δεκάδες σeξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα, που παριστάνει τη Νέα Ουκρανική Εκκλησία. Με άλλα λόγια, ο συρφετός του ψευδομητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου, που (για να μη ξεχνιόμαστε) τόσο μανιωδώς αγωνίστηκε για να τον αναγνωρίσει ως κανονική και αυτοκέφαλη Εκκλησία το τραγικό Φανάρι, εξυπηρετώντας τα αμερικανικά σχέδια για να πληγεί η νόμιμη - και συνδεδεμένη πνευματικά με τη Μόσχα - Ουκρανική Εκκλησία. Και φυσικά ο ίδιος συρφετός, που εσχάτως αναγνωρίστηκε ως νόμιμη και αυτοκέφαλη Εκκλησία (σιωπηρά και σχεδόν πραξικοπηματικά βεβαίως, χωρίς να πάει καν το θέμα για ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο) και από τον ημέτερο Αρχιεπίσκοπο, αλλά και από αρκετούς επιμέρους Ελλαδικούς ιεράρχες.

Εμείς τώρα τι άλλο να προσθέσουμε; Οι λέξεις είναι πια πολύ φτωχές. Απλώς να τους χαιρόμαστε. Όλους τους μαζί…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail