Nordicmonitor: Ο Ερντογάν έχει χειρουργηθεί για καρκίνο του παχέος εντέρου, υποφέρει από επιληψία

Freepen.gr - Η αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Nordic Monitor σημειώνει σε δημοσίευμά της πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει επέμβαση για την αντιμετώπιση νεοπλάσματος καθώς επίσης ότι υποφέρει από επιληψία. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι επέζησε από καρκίνο του παχέος εντέρου κι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 26 Νοεμβρίου 2011 στην Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν 57 ετών, αναφέρει το άρθρο. Σύμφωνα με πηγές που έχουν εσωτερική γνώση για την υγεία του Ερντογάν, ο καρκίνος ανακαλύφθηκε κατά την εξέταση του Ερντογάν, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανά του. Οι πηγές μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας τους με το φόβο πιθανών απειλών κατά της ζωής τους.

Οι γιατροί του πραγματοποίησαν τόσο κολονοσκόπηση όσο και βιοψία με δειγματοληψία περιοχών του παχέος εντέρου που ήταν ύποπτες για πιθανή ανάπτυξη όγκου. Η μικροσκοπική εξέταση ενός δείγματος ιστού έδειξε ότι είχε όγκο γνωστό ως χνοώδες αδένωμα, που σημαίνει ότι είχε προηγμένη μορφή αδενώματος και πρόδρομο του καρκίνου.

Με περαιτέρω ελέγχους και εξετάσεις, προσδιορίστηκε αργότερα ότι ο Ερντογάν είχε καρκίνο σε στάδιο 2 ή 3 και ότι ο όγκος εντοπίστηκε 10-15 εκατοστά από το πρωκτικό άκρο, το οποίο μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως καρκίνος του ορθού λόγω της εγγύτητάς του με τον πρωκτό.

Έχοντας αποφασιστεί ότι απαιτείται χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί του Ερντογάν άρχισαν να αναζητούν τον καλύτερο χειρουργό για να κάνει μια τέτοια επέμβαση. Το όνομα του καθηγητή Dursun Buğra, ενός πολύ γνωστού χειρουργού, ήρθε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, με επικεφαλής τον Δρ Fahrettin Koca, ο οποίος αργότερα έγινε υπουργός Υγείας. Ο Koca ήταν τότε υπεύθυνος για τη διαχείριση των μυστικών επενδύσεων της οικογένειας Ερντογάν στους τομείς της υγείας και της ιατρικής, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Medipol.

Στο τέλος η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από μια ομάδα χειρουργών και ειδικών με επικεφαλής τον Buğra και τον βοηθό του, Δρ Emre Balık. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφαιρέθηκαν περίπου 20 έως 25 εκατοστά του παχέος εντέρου του Ερντογάν.

Η μόνη επίσημη δημόσια δήλωση σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση ήρθε δύο ημέρες αργότερα, με το γραφείο του πρωθυπουργού να δηλώνει ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για πεπτικό πρόβλημα και σύντομα θα ξαναρχίσει τη δουλειά μετά από ξεκούραση.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, οι γιατροί προχώρησαν στη δημιουργίας μιας παραφύση έδρας για να κρατήσουν τα κόπρανα μακριά από την πρόσφατα χειρουργηθείσα περιοχή και για όλη τη διάρκεια της επούλωσης. Ο Ερντογάν έπρεπε να ζήσει έτσι για δυόμισι μήνες έως ότου έκανε τη δεύτερη επέμβαση στις 11 Φεβρουαρίου 2012 για την αποκατάσταση, η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και διεξήχθη από τον ίδιο χειρουργό, τον Δρ. Buğra, στο Νοσοκομείο Medipol.

Ένας ειδικός και χειρουργός που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση είπε στο Nordic Monitor ότι ο Ερντογάν έλαβε και χημειοθεραπεία, η οποία επέτρεψε στον πρόεδρο να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο κανονικά.

Ο Ερντογάν πάσχει από επιληψία

Ο Ερντογάν πάσχει επίσης από επιληψία, μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει ειδικά τον εγκέφαλο. Είχε δείξει συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις. Στις 17 Οκτωβρίου 2006 ενώ βρισκόταν στο δρόμο του (φωτο που ακολουθεί) στο κοινοβούλιο, είχε μια τέτοια κρίση και οι σωματοφύλακες του, που τον είχαν κλειδώσει κατά λάθος στον πανικό, έπρεπε να καταστρέψουν τα παράθυρα με μια βαριά για να τον βγάλουν. Μεταφέρθηκε στο κοντινό Νοσοκομείο Güven για επείγουσα θεραπεία. Το γραφείο του ισχυρίστηκε ότι η αρτηριακή πίεση του Ερντογάν ήταν χαμηλή καθώς ήταν σε περίοδο νηστείας και πως η υγεία του ήταν καλή.


Στο νοσοκομείο, ο Ερντογάν μεταφέρθηκε αμέσως στο τμήμα ακτινολογίας όπου πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία εγκεφάλου για να εντοπιστεί το πρόβλημα που μπορεί να είχε προκαλέσει προσωρινά την απώλεια συνείδησης. Σταθεροποιήθηκε και τα ζωτικά του σημεία επανήλθαν στο φυσιολογικό. Δεν έγινε επιβεβαίωση επιληψίας ούτε από το νοσοκομείο ούτε από το γραφείο του. Υποστηρίχθηκε ότι ο ειδικός της νευρολογίας, η Δρ. Fethiye Sümer Güllap, η πρώτη γιατρός που ανέλαβε τον Ερντογάν όταν έσπευσε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, διέγνωσε ότι ο Ερντογάν υπέστη κρίση επιληψίας. Ωστόσο, η έκθεσή της έλειπε από τα αρχεία του νοσοκομείου ενώ η ίδια πέθανε στην ηλικία των 42 ετών κάτω από αυτό που κάποιοι χαρακτήρισαν ως ύποπτες συνθήκες.

Ο δημοσιογράφος Serdar Özsoy, ο οποίος πήρε τις πρώτες φωτογραφίες όταν ο Ερντογάν είχε την κρίση στο αυτοκίνητο, συνελήφθη από σωματοφύλακες μετά από αίτημα του εκπροσώπου του τότε Τούρκου πρωθυπουργού, Akif Beki, ο οποίος κατέσχεσε την κάμερα και τις φωτογραφίες του δημοσιογράφου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail