ΗΠΑ: Η Μόσχα έστειλε τα MiG-29 στον Χαφτάρ αφού πρώτα τα άλλαξε χρώματα - Θα πετάξουν με Ρώσους πιλότους

Freepen.gr - Η αμερικανική διοίκηση της Αφρικής εκτιμά ότι η Μόσχα ανέπτυξε πρόσφατα αχητικά αεροσκάφη στη Λιβύη προκειμένου να στηρίξει ιδιωτικούς στρατιωτικούς εργολάβους (δηλαδή τη Wagner) που επιχειρούν στη Λιβύη.

Τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη είναι πιθανό να παρέχουν στενή αεροπορική υποστήριξη για τη Wagner Group PMC που υποστηρίζει τον αγώνα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) ενάντια στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας. Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν στη Λιβύη, από μια αεροπορική βάση στη Ρωσία, μετά τη διέλευση από τη Συρία, όπου εκτιμάται ότι άλλαξαν χρώματα για να καλύψουν τη ρωσική καταγωγή τους.

"Η Ρωσία προσπαθεί ξεκάθαρα να αλλάξει τις ισορροπίες υπέρ της στη Λιβύη. Ακριβώς όπως τους είδαμε να κάνουν στη Συρία, επεκτείνουν το στρατιωτικό τους αποτύπωμα στην Αφρική χρησιμοποιώντας μισθοφόρους που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση, όπως η Βάγκνερ", δήλωσε ο στρατηγός των ΗΠΑ Στίβεν Τάουνσεντ, διοικητής στη U.S. Africa Command. "Για πολύ καιρό, η Ρωσία αρνήθηκε την πλήρη συμμετοχή της στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Λιβύη. Λοιπόν, δεν υπάρχει καμία άρνηση τώρα. Παρακολουθήσαμε σε κάθε βήμα καθώς η Ρωσία έστειλε μαχητικά τέταρτης γενιάς στη Λιβύη. Ούτε ο LNA ούτε οι ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες μπορούν να οπλίσουν, να λειτουργήσουν και να διατηρήσουν αυτά τα μαχητικά χωρίς κρατική υποστήριξη - υποστήριξη που λαμβάνουν από τη Ρωσία".
Russia deploys military fighter aircraft to Libya

Η Ρωσία χρησιμοποίησε την κρατική χρηματοδοτούμενη Wagner στη Λιβύη για να αποκρύψει τον άμεσο ρόλο της και να παράσχει στη Μόσχα εύλογη ευθύνη για τις κακές ενέργειές της. Η Διοίκηση των ΗΠΑ για την Αφρική εκτιμά ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Μόσχας έχουν παρατείνει τη σύγκρουση στη Λιβύη και επιδείνωσαν τα θύματα και τον ανθρώπινο πόνο και στις δύο πλευρές.

Russia deploys military fighter aircraft to Libya

«Ο κόσμος άκουσε τον κ. Haftar να δηλώνει ότι επρόκειτο να εξαπολύσει μια νέα αεροπορική εκστρατεία. Θα είναι οι Ρώσοι μισθοφόροι πιλότοι που θα πετάξουν με τα ρωσικά εφοδιασμένα αεροσκάφη για να βομβαρδίσουν Λίβυους», δήλωσε ο Τάουνσεντ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail