MiG-29 στη Λιβύη για τον Χαφτάρ ενώ η GNA προωθείται και διαλαλεί ότι θα καταλάβει όλη τη χώρα


Freepen.gr - Το φως της δημοσιότητας είδε δορυφορική φωτογραφία με ένα MiG-29 στην αεροπορική βάση της αλ-Τζούφρα στη Λιβύη. Την ίδια ώρα χθες οι δυνάμεις της Τρίπολης πέτυχαν να απωθήσουν ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού από τα περίχωρα της πόλης. Σε αρκετές περιπτώσεις η GNA προωθήθηκε χωρίς να βρει αντίσταση.

Η GNA έχει αρχίσει και εστιάζει τις επιθέσεις της στην πόλη της Ταρχούνα που είναι το τελευταίο πια προπύργιο του Χαφτάρ κοντά στην Τρίπολη. Επιπλέον επιθέσεις διεξάγονται και παραλιακά στα περίχωρα της Σίρτης.

Ο εκπρόσωπος της GNA, Μοχάμεντ Κανούρου δήλωσε στο τουρκικό TRT ότι η πτώση της Ταρχούνα είναι απλά θέμα χρόνου και πως γνωρίζουν πότε και πως θα μπουν στην πόλη.



Σε χθεσινές δηλώσεις το ΥΠΕΞ της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι ο στόχος είναι ο έλεγχος ολόκληρης της χώρας. Είναι μια επισήμανση που έχουμε κάνει στη Freepen.gr ότι δεν έχει κανένα νόημα για την Τουρκία η διχοτόμηση της χώρας από την στιγμή που το ανατολικό κομμάτι, στο οποίο αφορά και το μνημόνιο για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες δεν ελέγχεται από την Τρίπολη. Συνεπώς σκοπός των επιχειρήσεων της Τουρκίας θα είναι να συνεχιστούν είτε μέχρι να επεκταθεί ο έλεγχος στα σημεία που χρειάζεται είτε έως ότου επέλθει συμφωνία με τους όρους της Αγκυρας.

Το ερώτημα είναι αν μερικά MiG-29 και βομβαρδιστικά Su-24 μπορούν να οδηγήσουν σε μια ακόμη ανατροπή ισορροπιών.

Ακολουθεί η κατάσταση του μετώπου στις 1/5/2020 και στις 22/5/2020


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail