Διοικητής του LNA: Η Τουρκία ετοιμάζει την Αλ-Βατάια ως τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της στο εξωτερικό


Freepen.gr - Ο διοικητής της δυτικής στρατιωτικής ζώνης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός, Idris Madi, δήλωσε ότι η Τουρκία ετοιμάζει τώρα τη βάση της Al-Wattia νοτιοδυτικά της Τρίπολης ως τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση για τον τουρκικό στρατό εκτός της επικράτειάς της, αφότου οι ένοπλες ομάδες της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη εισήλθαν στη βάση με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού.

Σε δηλώσεις προς τον Τύπο τη Δευτέρα, ο Madi πρόσθεσε ότι ο έλεγχος των ενόπλων ομάδων της GNA στην  Al-Wattia πραγματοποιήθηκε μετά από συνεχείς βολές εβδομάδων από πολεμικά πλοία και τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στη βάση, προσθέτοντας ότι η απόσυρση του στρατού από αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς ανθρώπινα θύματα μετά τη λήψη εντολών από την ηγεσία να αποσυρθεί εντελώς με κάλυψη από αέρος και να ασφαλίσει όλες τα κονβόι, τα οχήματα και τα άτομα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail