Ο LNA επισκευάζει 4 πολεμικά αεροσκάφη για τη «μεγαλύτερη αεροπορική εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης»

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, αποκάλυψε ότι τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έντονες αεροπορικές επιδρομές μετά την επισκευή τεσσάρων πολεμικών αεροσκαφών που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

"Οι τεχνικές ομάδες της Αραβικής Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης μπόρεσαν να συντηρήσουν και να επισκευάσουν τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη που είχαν τεθεί σε αναστολή από την υπηρεσία", ανέφερε ο Al-Mismari σε δήλωση τύπου.

«Τώρα περιμένετε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτών των αεροσκαφών, ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε με πλήρη ισχύ», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη, ο Al-Mismari δήλωσε σήμερα ότι η τουρκική κυβέρνηση μετέφερε εκατοντάδες σύγχρονα θωρακισμένα οχήματα στη Λιβύη για να στηρίξει τις δυνάμεις της GNA τους τελευταίους μήνες.

Ο Al-Mismari είπε ότι «ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να εισβάλει στη Λιβύη από τις αρχές του περασμένου έτους και στέλνει μηχανισμούς και όπλα για αυτό το σκοπό».

Εξήγησε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει μισθοφόρους στη Λιβύη και από εκεί στην Ευρώπη, και πως έτσι απειλεί την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα της Ευρώπης στη Μεσόγειο», λέγοντας: «Ο Ερντογάν ασκεί εκφοβισμό στην Ευρώπη και τους εκβιάζει με την παράνομη μετανάστευση».

Την Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απείλησε τον στρατό της Λιβύης, λέγοντας ότι «οποιαδήποτε επίθεση στα τουρκικά συμφέροντα από τις δυνάμεις του Χαφτάρ θα έχει τρομερές συνέπειες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail