La Stampa: Η Al-Watiyah στη Λιβύη είναι η πρώτη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στη Νότια Μεσόγειο

Freepen.gr - Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ανέφερε ότι η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) πρόκειται να συνάψει στρατιωτική συμφωνία με έναν νέο στρατηγικό εταίρο. Η υπογραφή που μπορεί να είναι μόνο λίγες μέρες μακριά, μοιάζει πολύ με τη συμφωνία που συνήψε το Προεδρικό Συμβούλιο με την Τουρκία και μεταφέρει το almarsad.co.

«Ο έλεγχος της GNA στην αεροπορική βάση Al-Watiya σημαίνει ότι έχει ανακτήσει τον έλεγχο σχεδόν όλων των δυτικών παράκτιων και ημι-παράκτιων ζωνών, ενώ για την Άγκυρα είναι η πρώτη στρατιωτική εγκατάσταση υποστήριξης στη νότια ακτή της Μεσογείου», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Όσον αφορά την Ταρχούνα, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι μαχητές της GNA είναι απίθανο να επιτεθούν τώρα, διότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την αιματοχυσία καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Τρίπολης κατάγεται από την Ταρχούνα. «Δε θα ρισκάρουν να δουν μια σφαγή επί τόπου», πρόσθεσε η La Stampa.

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι εάν η νέα συμφωνία δεν περιλαμβάνει ευρωπαϊκή χώρα, θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο την ΕΕ από τη Λιβύη, κάτι που θα αποτελούσε ένα ακόμα πισωγύρισμα για τις σχέσεις Λιβύης-Ιταλίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail