Η Τουρκία εξακολουθεί να παράγει και να παραδίδει ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη F-35!

272447 / pixabay
Freepen.gr - Η Τουρκία εξακολουθεί να παράγει και να παραδίδει ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη F-35, παρά την αναστολή της συμμετοχής στο πρόγραμμα πριν από σχεδόν ένα χρόνο λόγω της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος αεροσκαφών, δήλωσε ο διευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας Ismail Demir την Πέμπτη και μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι πρώτες ρωσικές μονάδες των S-400 έφτασαν στην Τουρκία, ότι ανέστειλε τη συμμετοχή της Αγκυρας στο πρόγραμμα F-35 και αναμένεται να «καταργήσει» τη συμμετοχή της Τουρκίας έως το Μάρτιο του 2020.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν επίσης ότι η αγορά σήμαινε ότι στην Τουρκία θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ με στόχο την αποθάρρυνση αγορών αμυντικού υλικού από τη Μόσχα.

«Υπήρχε η αντίληψη στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τίποτα δεν θα αγοραζόταν από την Τουρκία για τα F-35 μετά τον Μάρτιο του 2020, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν ισχύει πλέον», δήλωσε ο Demir σχολιάζοντας ότι η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού σήμαινε ότι η προθεσμία του Μαρτίου δεν ισχύει πλέον.

«Οι εταιρείες μας συνεχίζουν την παραγωγή και την παράδοση», δήλωσε ο Demir σε μια διαδικτυακή συνέντευξη, προσθέτοντας ότι η Τουρκία παρέμεινε «πιστός συνεργάτης» του προγράμματος F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail