Απότομη προσγείωση κι η Emirates: Μελετά την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας κι απόσυρση των A380

Christopher Pike/Bloomberg
Freepen.gr - Η Emirates Group μελετά σχέδια για περικοπή περίπου 30.000 θέσεων εργασίας, καθώς ο φορέας εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου αερομεταφορέα μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο επιδιώκει να μειώσει το κόστος μετά την καθήλωση των αεροπλάνων λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Ντουμπάι θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά περίπου 30% από τους περισσότερους από 105.000 στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η Emirates σκέφτεται επίσης να επιταχύνει την απόσυρση του στόλου των Airbus SE A380s.

Η Emirates δήλωσε ότι εξετάζει τα επίπεδα «κόστους και πόρων» καθώς προετοιμάζεται για επανέναρξη.

"Δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση σχετικά με τις μαζικές απολύσεις στην αεροπορική εταιρεία", ανέφερε σε δήλωση μέσω email. «Η εξοικονόμηση μετρητών, η προστασία της επιχείρησής μας και η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού μας παραμένουν οι κορυφαίες προτεραιότητές μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail