Τουρκικά drones έκαναν στάχτη κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια και φορτηγό με...καρπούζια στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποκάλυψε ότι τα φορτηγά που κατευθύνθηκαν προς την Ταρχούνα μέσω του Μπάνι Βαλίντ με βασικές προμήθειες «βομβαρδίστηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη αρκετές φορές» τον περασμένο Απρίλιο, σημειώνει το addresslibya.co.

Αυτό συνέβη αφότου οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύουν στην Τρίπολη ανακοίνωσαν επανειλημμένα τον περασμένο μήνα ότι τα τουρκικά αεροσκάφη τους βομβάρδισαν φορτηγά εφοδιασμού καυσίμων και τα κατέστρεψαν νότια του Μπάνι Βαλίντ, πριν φτάσουν στην πόλη Ταρχούνα.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την αποστολή δεύτερης ανθρωπιστικής βοήθειας με βασικά ιατρικά εφόδια και υλικά στην Ταρχούνα καθώς εκείνη της 20ης Απριλίου βομβαρδίστηκε αρκετές φορές από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο ΠΟΥ σημειώνει ότι λόγω της επίθεσης περίπου 155.000 κάτοικοι της περιοχής αντιμετώπισαν μεγάλες ελλείψεις σε τροφή, φάρμακα και καύσιμα.

Ωστόσο αυτής της μορφής οι επιθέσεις φαίνεται ότι συνεχίζονται. Όπως αποκαλύπτει ο LNA με νεώτερα tweets οι Τούρκοι βομβάρδισαν φορτηγά με καρπούζια και καύσιμα στη δυτική Λιβύη.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail