Η Ρωσία ρίχνει στο νερό το δεύτερο πυρηνικό υποβρύχιο που θα φέρει τα φονικά drones Poseidon

Freepen.gr - Το δεύτερο υποβρύχιο που θα χρησιμεύσει ως βασικός μεταφορέας των πυρηνικών μη επανδρωμένων μίνι υποβρυχίων Poseidon της Ρωσίας θα καθελκυστεί περίπου στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με πηγή της αμυντικής βιομηχανίας του πρακτορείου TASS.

"Το Khabarovsk [Project 09852] θα καθελκυστεί στα τέλη Ιουνίου το νωρίτερο. Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία μέχρι στιγμής", ανέφερε η πηγή.

Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού ναυτικού δε σχολίασε τις πληροφορίες. Το ναυπηγείο Sevmash όπου κατασκευάζεται το υποβρύχιο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

Το πρώτο σκάφος μεταφορέας Poseidon, το πυρηνικό υποβρύχιο, Belgorod, καθελκύστηκε στις 23 Απριλίου 2019 και αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό το Σεπτέμβριο. Τα Belgorod και το Khabarovsk αναμένεται να μεταφέρουν έξι drone Poseidon το καθένα.

Σε ομιλία του την 1η Μαρτίου 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε για πρώτη φορά τις προσπάθειες της χώρας να αναπτύξει ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος με πυρηνική ενέργεια που μπορεί να μεταφέρει συμβατικές και πυρηνικές πολεμικές κεφαλές και είναι ικανό να καταστρέψει εχθρικές υποδομές, ομάδες αεροπλανοφόρων και άλλους στόχους.

Τα Poseidon μαζί με τους μεταφορείς τους - πυρηνικά υποβρύχια - αποτελούν μέρος του λεγόμενου ωκεάνιου συστήματος πολλαπλών χρήσεων. Μια πηγή στην αμυντική βιομηχανία δήλωσε νωρίτερα στο TASS ότι το drone Poseidon θα μπορούσε να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή με απόδοση έως 2 megatonnes για να καταστρέψει εχθρικές ναυτικές βάσεις.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα δεδομένα, το Poseidon θα διαθέτει δυνατότητα διηπειρωτικής εμβέλειας και βάθος λειτουργίας άνω του 1 km.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail