Το Ιρανικό Ναυτικό απέκτησε υποβρύχιο drone;

Freepen.gr - Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε για την παράδοση πάνω από 100 σκαφών στο Ναυτικό της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC-N), εντοπίστηκε κι ένα σκάφος που φάνηκε να είναι ένα μεγάλο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα (UUV) που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, αναφέρει το defenseworld.net.

«Μόλις μας έδειξε το Ιράν ένα πρωτότυπο Unmanned Underwater Vehicle (UUV); Μεταξύ των 112 μικρών σκαφών / σκαφών που έλαβε σήμερα το IRCN, εμφανίστηκε αυτή η περίεργη - ένα άγνωστο φαινομενικό υποβρύχιο», έγραψε ο Joseph H. Dempsey, ερευνητικός συνεργάτης για την άμυνα και τη στρατιωτική ανάλυση στο IISS, στις 29 Μαΐου.



Το μυστήριο σκάφος θα μπορούσε να είναι είτε ένα μικρό υποβρύχιο είτε ένα μεγάλο UUV, με πολλούς ειδικούς να κλίνουν προς τη δεύτερη εκδοχή.

Το σκάφος φαίνεται να είναι μικρότερο σε μέγεθος από τα μίνι υποβρύχια κατηγορίας Ghadir του Ιρανικού Ναυτικού και δεν έχει προφανή πρόσβαση στο πλήρωμα. Το Sail (αφαιρεμένο περίβλημα) έχει ιστούς αισθητήρα και πιθανό αναπνευστήρα κινητήρα ντίζελ, σημείωσε ο ειδικός.

Τα υποβρύχια Ghadir είναι ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους, τορπίλες και να τοποθετούν νάρκες. Τα πρώτα δύο σκάφη εντάχθηκαν στο Ναυτικό του Ιράν τον Νοέμβριο του 2018.

«Σημειώστε επίσης την [προσωρινή] θέση πληρώματος πλήρης με χειριστήριο για αρχικές δοκιμές στην επιφάνεια», πρόσθεσε ο Dempsey.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail