Πολύ κοντά σε μια νομισματική κρίση βλέπει προσεχώς την Τουρκία η Danske Bank

Freepen.gr - Η αδυναμία της τουρκικής λίρας πιθανότατα θα μετατραπεί σε μια πλήρη νομισματική κρίση λόγω λαθών πολιτικής από την κεντρική τράπεζα, υποστηρίζει η Danske Bank και υπογραμμίζει το ahvalnews.com.

Οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικών πολιτικών έχουν προεξοφλημένες μειώσεις επιτοκίων προτού σταθεροποιήσουν τον πληθωρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καταπολεμήσουν τις εκροές κεφαλαίων και να αυξήσουν τις πιέσεις στις τιμές, δήλωσε η Danske Bank την Τρίτη.

Με τα αποθεματικά συναλλαγματικών ισοτιμιών της κεντρικής τράπεζας να μειώνονται, χρειάζεται μόνο μια μικρή ώθηση για να ωθήσει την τουρκική λίρα στα όρια, υποστηρίζει το σκανδιναβικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

«Μόνο αφού διασφαλιστεί μια σταθερή πορεία του πληθωρισμού, η μείωση των επιτοκίων θα αποτελεί μια βιώσιμη πορεία», δήλωσε ο Lars Sparresø Merklin, ανώτερος αναλυτής της στρατηγικής συναλλάγματος και ο Jakob Ekholdt Christensen, επικεφαλής της έρευνας αναδυόμενων αγορών. «Είναι αυτονόητο ότι η τρέχουσα τουρκική πορεία φαίνεται πολύ ασταθής και βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα νομισματικής κρίσης τους επόμενους μήνες».


Το τουρκικό νόμισμα θα μπορούσε να πέσει στα 8 ανά δολάριο πριν ανακάμψει κάπως, ανέφεραν οι παραπάνω αναλυτές. 

«Ο υψηλός πληθωρισμός ενσωματώνεται στις προσδοκίες και στη διαμόρφωση των μισθών και έτσι καταλήγει πολύ πιο αυστηρός», υποστηρίζουν σημειώνοντας ότι για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός, πιθανότατα θα χρειαζόταν μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.

«Σε αυτό το σημείο, κατά την άποψή μας, χρειαζόμαστε μόνο μια μικρή ώθηση προς τη λάθος κατεύθυνση για να κλίνουμε σε μια εντελώς νομισματική κρίση» αναφέρουν οι αναλυτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail