Η Τουρκία απαγόρευσε στις Citigroup, Swiss Bank UBS και BNP Paribas το trading σε λίρες

Freepen.gr - Η Τουρκία απαγόρευσε στις Citigroup, Swiss Bank UBS και BNP Paribas της Γαλλίας το trading τουρκικές λίρες κι ενώ το νόμισμα ανέβηκε λίγο από το χαμηλό όλων των εποχών, σημειώνει η ahvalnews.com.

Η τραπεζική ρυθμιστική αρχής BDDK επέβαλε την απαγόρευση στην αγορά συναλλάγματος λέγοντας ότι οι τρεις τράπεζες απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των Τούρκων ομολόγων τους.

"Ουάου πολύ μεγάλη κίνηση από την BDDK. Θα θεωρηθεί ως επιθετική δράση εναντίον ξένων τραπεζών", δήλωσε ο Tim Ash, ανώτερος στρατηγικός αναδυόμενων αγορών της BlueBay Asset Management στο Λονδίνο, σε σχόλια στο Twitter.

Η Τουρκία περιορίζει τις υπεράκτιες συναλλαγές σε λίρες μεταξύ τουρκικών τραπεζών και ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μετά την πτώση του νομίσματος. Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu,, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οι ξένες τράπεζες αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο για σοβαρές χρηματικές ποινές και αποκλεισμό από την αγορά την λίρας, επικαλούμενο εκκρεμείς υποχρεώσεις από το 2019 και φερόμενη χειραγώγηση του νομίσματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail