Ο Γεώργιος Καστριώτης Σκεντέρμπεης είναι το κύριο σύμβολο του αλβανικού έθνους

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, Καντρί Βεσέλι, στην 615η επέτειο από τη γέννηση του εθνικού ήρωα Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη είπε ότι είναι ένα από τα κύρια σύμβολα του αλβανικού έθνους.


«Ο Γεώργιος Καστριώτης [Gjergj Kastrioti ] πραγματοποίησε την πρώτη ενοποίηση των Αλβανών στο ‘Σύμφωνο της Λέζας’, θέτοντας τον ακρογωνιαίο λίθο των αλβανικών προσπαθειών για ελευθερία και για ένα ανεξάρτητο κράτος.


» Αν και έχει περάσει πάνω από μισή χιλιετία, η μνήμη του συνεχίζει να είναι ζωντανή και πηγή έμπνευσης για το έθνος μας και ως εκ τούτου εξακολουθούν να δίνουν στα αγόρια το όνομα Καστριώτης (Kastriot). Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρω όλους τους Καστριώτες για το άξιο όνομα που έχουν», έγραψε.


«Ο εθνικός μας ήρωας γεννήθηκε την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου (με το παλιό ημερολόγιο), πριν από 615 χρόνια, γι 'αυτό τον ονόμασαν οι γονείς του, Γεώργιο.


Η Ημέρα του Αγίου Γεωργίου γιορτάζεται από πολλούς συμπατριώτες μας ως θρησκευτική γιορτή αλλά και σε ορισμένες περιοχές του Κοσσυφοπεδίου ως γιορτή που συμβολίζει το τέλος του χειμώνα και την άφιξη της θερινής περιόδου. Επομένως, εύχομαι σε κάθε Αλβανό που γιορτάζει τον Άγιο Γεώργιο μια ευτυχισμένη μέρα!», έγραψε χαρακτηριστικά.


Epoka e re, Ekonomia Online,
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.