Μέλημα της Επιτροπής της Γιάννας η απενοχοποίηση των δολοφόνων του Καποδίστρια!

Ουδέν κακό αμιγές καλού. Η προσπάθεια της Επιτροπής για το 1821, να αποδομήσει τον Καποδίστρια, έχει καταφέρει να δημιουργήσει το αντίθετο αποτέλεσμα! Έτσι η αμετροέπεια τους επιστρέφει ως μπούμεραγκ για να χτυπήσει την χοντροκεφάλα τους. Άθελα τους λοιπόν έφεραν ξανά στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος πράγματα που νόμιζαν ξεχασμένα, όπως είναι η δολοφονία του Καποδίστρια. 

Τώρα όλοι αναρωτιούνται. Γιατί οι Άγγλοι δεν έχουν ανοίξει ακόμα, έπειτα από 190 χρόνια τον φάκελο της δολοφονίας του; Είναι σαφές γιατί. Επειδή εμπλέκονται οι ίδιοι. Όπως είναι σαφές γιατί δεν ανοίγει και ο φάκελος της Κύπρου. Οι φάκελοι αυτοί κρύβουν τέρατα και σημεία, ενώ η απόκρυψη τους δείχνει και την ταυτότητα των ενόχων.

Φυσικό είναι να μην ανοίγει ο φάκελος, εφόσον οι ίδιοι οι Αγγλογάλλοι τον δολοφόνησαν σε συνεργασία με τα ντόπια προδοτικά όργανα τους. Έτσι και ανοίξει ο φάκελος θα διαταραχθούν έντονα οι διπλωματικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ελλάδα και ο λαός θα τους μισήσει με αποδείξεις πλέον. Από την άλλη και ο τόσο υπερεκτιμημένος "φιλελληνισμός " τους θα απομυθοποιηθεί εντελώς. Θα φανεί επίσης ότι τα ίδια κέντρα ήταν πίσω και από τη δολοφονία του Καραϊσκάκη και τις εμφύλιες έριδες, όσο και τα ληστρικά δάνεια που έδωσαν για τον αγώνα και τα οποία ξεκοκκάλισαν οι Μαυροκορδάτοι, οι Κουντουριώτηδες και οι Κωλέττηδες, οι μεγάλοι εχθροί του Καποδίστρια και του Κολοκοτρώνη. 'Αμα ανοίξει δε και ο φάκελος της Κύπρου, τότε θα κλάψουν πολλές μανούλες. Για αυτό και δεν ανοίγει τίποτα.

Έτσι το μέλημα της Επιτροπής της Αγγελοπούλου είναι η απενεχοποίηση των δολοφόνων του. Εφόσον ήταν δικτάτορας, όπως λένε, τότε οι δολοφόνοι του έπραξαν δίκαια όπως οι τυραννοκτόνοι Αρμόδιος και Αριστογείτων που σκότωσαν τον Ίππαρχο. Αυτά έγραφε θριαμβολογώντας η εφημερίδα "ΑΠΟΛΛΩΝ" στην Ύδρα την επομένη της δολοφονίας για τους φονιάδες του Καποδίστρια. Για να ξέρουμε για τι είδους καθάρματα μιλάμε. 

Και ο καθηγητής Α. Χατζής που τον αποκάλεσε δικτάτορα, της ίδιας κοπής βρωμόσκυλο είναι, που εξυπηρετεί με τον ψευδοεπιστημονισμό του το δήθεν "δημοκρατικό" άλλοθι των εντολέων της εκτέλεσης του.

Όσο για το τι πίστευε για την δημοκρατία ο Καποδίστριας το αποδεικνύει η ευεργεσία του προς την Ελβετία, ενώ και η μεταναπολεόντεια Γαλλία του χρωστάει την ύπαρξη της. Πόση δημοκρατία να άντεχε ένας λαός φτωχός, απαίδευτος και ρακένδυτος χωρίς κράτος, που έβγαινε από μια σκλαβιά 400 χρόνων, με μια κλίκα κοτζαμπάσηδων που του έπιναν το αίμα σαν βδέλες; 

Οι Κοτζαμπάσηδες ήθελαν μεν την ανεξαρτησία, αλλά για να αντικαταστήσουν αυτοί τους Τούρκους. Δεν ήθελαν Καποδίστριες να κάνουν αναδιανομή της γης στους φτωχούς αγρότες. .Από την άλλη, οι Άγγλοι δεν ήθελαν μεγαλύτερη ανάμειξη της Ρωσίας στην Ελλάδα και έτσι η ανίερη συμμαχία στήθηκε πάνω στο αίμα του Καποδίστρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail