Ο ιός τους έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους

OrnaW / pixabay
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο επιστημονικό επίτευγμα από το να αποφασίζει η κυβέρνηση το κλείσιμο της χώρας επιβάλλοντας πρόστιμα 150 ευρώ αντιγράφοντας τα μέτρα που πήραν χώρες που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνουμε και που χτυπήθηκαν σκληρά και πρώτες από τον ιό.

Οι μισοί νεκροί της Ευρώπης σύμφωνα με το London School of Εconomics ήταν στα γηροκομεία. Αυτό τι λέτε να σημαίνει; Πως ο ιός ήταν τόσο φονικός; Ένας ιός που, θυμίζω, σκοτώνεται με το πλύσιμο των χεριών ή ότι δεν τήρησαν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας σε χώρους που ήταν εύκολο να ελεγχθούν;

Τα μέσα έκαναν τη δουλειά τους. Για αυτό πήραν τα 11 εκατομμύρια. Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο ήταν να κάτσει ο καθένας να ψάξει μόνος του τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Με τον τρόπο αυτό θα καταλάβαινε ότι ποτέ δε θα γινόμασταν σαν τα επίκεντρα. Ούτε η Νότια Ιταλία δεν έγινε Βόρεια αλλά θα γινόμασταν εμείς;

Τα πρότυπα των φιλελε ήταν πάντα η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Ο ιός τους έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Ενώ εσύ καθόσουν σπίτι και αυτοί νομοθετουσσν το όνειρό τους.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.