Σημάδι πρόωρων εκλογών στην κοιλάδα του Πεσαβάρ η καρατόμηση του Τράγκα;

Ο Γιώργος Τράγκας, αρέσει-δεν αρέσει, είναι ο μεγαλύτερος ίσως εν ενεργεία ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και περίπου τριάντα χρόνια. Για πολλούς στην κατεχόμενη ζώνη της κοιλάδας του Πεσαβάρ είναι η πρωινή παρέα, άσχετα αν συμφωνούν μαζί του ή όχι. Δε θα εξετάσουμε αυτό.

Του Στρατή Μαζίδη

Ως έμπειρος δημοσιογράφος και πηγές και άκρες, έχει πάντα ενδιαφέρον ρεπορτάζ και προσέγγιση ενδιαφέρουσα στην ανάλυση. Έχει όμως και κάτι ακόμη; Για τον Α, Β, Γ λόγο ασκεί κριτική. Κάπως έτσι αποχαιρέτισε πριν από τρία χρόνια τον Real FM διότι δεν τον άντεχε η κυβέρνηση Τσίπρα. Τώρα δεν τον αντέχει αυτή του Μητσοτάκη.

Φυσικά το κράτος, όπως νταβατζιλίδικα φορολογεί τους πολίτες, ομοίως ξοδεύει τον παρά του, συγγνώμη, τον παρά μας ήθελα να πω, κατά πως νομίζει. Αν μια φωνή δεν είναι αρεστή, τότε κόβεται η διαφήμιση μπορεί να κοπεί. Έχει όμως κι άλλα όπλα μια πολιτεία να πιέσει.

Στην [εκάστοτε] κυβέρνηση δεν αρκεί να έχει ένα μεγάλος μέρος των ΜΜΕ μαζί της. Δεν επιθυμεί κανέναν απέναντι με τρόπο που να την εκθέτει. Το σημειώνουμε αυτό διότι κριτική ασκεί πχ κι η Ελληνοφρένεια αλλά προφανώς εκτιμάται πως ο Τράγκας διεισδύει στη διαμόρφωση άποψης.

Άσχετως της όποιας καλής οικονομικής επιφάνεια του Τράγκα, θεωρώ πως δεν είναι έντιμο να κόβεις τη δουλειά κάποιου. Τέτοιες κινήσεις στερούνται ηθικής. Η επίδειξη δύναμης πρέπει να γίνεται δια των επιχειρημάτων. Αν ο Τράγκας [και ο κάθε Τράγκας] λέει ανοησίες, αποστόμωσέ τον με τον οξύ σου λόγο. Προφανώς όμως δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Η καρατόμηση του Τράγκα, που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το 2009 ώστε να γυρίσει το παιχνίδι ο Σαμαράς στις εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ και να μην εκλεγεί η Ντόρα [αδερφή του πρωθυπουργού], δεν είναι τυχαία. Οι Μητσοτάκηδες γνωρίσουν ότι ο Τράγκας τους έχει βάλει ήδη δύο γκολ. Το πρώτο το 1993. Προφανώς δεν επιθυμούν να δεχθούν τρίτο στον πιθανό διπλό εκλογικό σχεδιασμό τους πριν αρχίσει η πείνα να εξοβελίζει το κλιμα την πανδημίας. Ωστόσο το 2020 δεν είναι ούτε 1993 ούτε 2009. Το ευρέως πια διαδεδομένο Youtube να είναι καλά και ο Τράγκας μπορεί να βρεθεί ξανά σε θέση για γκόλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail