Πείνα ή καραντίνα; Περιμένοντας στη σοφίτα να ψοφήσει το φίδι

Pascal-Laurent / pixabay
Μπαίνει ένα φίδι στο σπίτι, και αντί να πας να χτυπήσεις το φίδι, λες σε όλη την οικογένεια να πάει να κλειστεί στη σοφίτα μέχρι να ψοφήσει το φίδι. Αυτή είναι η μέθοδος αντιμετώπισης ενός ιού εν έτει 2020. Και από πάνω όλοι ομαδικά μιμείστε την Κίνα με καμάρι, που τους έχωσε μέσα δέρνοντας, λες και είχαν προβλήματα τα Μαοϊκ'α συστήματα, να τους χώσουν φυλακή ή εξορία ή να τους ρίξουν για τροφή στα ζώα. 

Θόδωρος Γαλανόπουλος
Κατά τα άλλα έχουμε έναν ιό, πάρτε αυτό το φάρμακο, ή το άλλο ή χλωρίνη ή χλωροκινη ή ένα που έχουμε στο συρτάρι για την ελονοσία. Σαν να πας στο μηχανικό το αυτοκίνητο με σπασμένο ημιαξόνιο, και να σου λέει να αλλάξεις τα αμορτισέρ, τσιμούχες στροφάλου, και τα μπουζί. Α, ξέχασα για να περάσει ο ιός, φόρα και μία μάσκα για να κάνεις τον Καραγκιόζη γιατρό. 

Εντάξει ρε παιδιά, δεν είναι και ντροπή, και πάλι θα σας καταλαβαίναμε... πείτε μας την αλήθεια, δεν ξέρουμε τίποτα από ιούς, ούτε από κοριούς, να πάμε και εμείς σε έναν πρακτικό να μας ξεματιάσει, να μας δώσει κανένα ματζούνι (άραγε κι έσεις το ίδιο δεν κάνετε;), να μας ρίξει καμιά κόλλα στην κοιλιά όπως κάνανε οι γιαγιάδες μας ή να μας κόψει δέκα βεντούζες... Μη γελάτε, πιο πιθανό είναι να ρουφήξει η βεντούζα τον ιό, παρά να σε γιατρέψουν τα φάρμακα που προτείνουν κάθε μέρα και από ένα, ανάλογα με την πρόγνωση του Λεφάκη και της Λίτσας Πατέρα, που λαμβάνουν ίσως σοβαρά από ό,τι φαίνεται, οι λοιμωξιολόγοι μελλοντολόγοι. 

Και αφού γράψατε όποιον πέθανε ότι φταίει ο ιός, ακόμα και τις γλάστρες που ξεράθηκαν γιατί τις άφησε η γυναίκα του γιατρού απότιστες, κυνηγάτε κάτι παιδιά που μαζεύτηκαν νύχτα να πιούνε ένα ποτό έτσι στη ζούλα, να ξεσκάσουν από την καραντίνα σας, και τους στείλατε τα ΜΑΤ να τους βομβαρδίσουν. Βεβαίως, γιατί σύμφωνα με νεότερες έρευνες των αστρολόγων μελλοντολόγων λοιμωξιολόγων ο ιός είναι πάνω στο καλαμάκι του μοχίτο, πιθανώς στη ζάχαρη του τζιν φις ή ακόμα χειρότερα σε κανένα σκωτσέζικο ουίσκι που είναι φουλ στη μόλυνση. 

Βρε άντε παρατήστε μας και αφήστε μας να πάμε στις δουλειές μας, και ανοίξτε και τα ξενοδοχεία τα οποία πάντα ήταν πεντακάθαρα και αποστειρωμένα από τη φροντίδα ξενοδόχων και εργαζομένων. Άντε γιατί θα πιάσει Οκτώβριος και Νοέμβριος και χωρίς έσοδα από τον τουρισμό θα μετανιώσετε και για τις καραντίνες σας που δεν άφησαν ήσυχες ούτε καντίνες, ούτε Κατίνες.. 

Η ζωή μας χρειάζεται εργασία, φαγητό και λίγη αισιόδοξη σκέψη και προς το παρόν, δε μας μένουν φράγκα ούτε να φάμε ούτε να πάμε στον ψυχίατρο… άντε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail