Τραμπ: Ναι είμαι βέβαιος ότι ο ιός προέρχεται από εργαστήριο στη Γουχάν - Να ντρέπονται στον ΠΟΥ

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι πιστεύει πως ο Covid-19 προέρχεται από το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν στην Κίνα, αρνούμενος να εξηγήσει γιατί, αφού οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν κάνει λόγο για φυσική προέλευση.

Ερωτηθείς την Πέμπτη εάν είχε «υψηλό βαθμό βεβαιότητας» ότι ο κορωνοϊός προήλθε από το εργαστήριο, ο Τραμπ απάντησε «Ναι, έχω».

«Δεν μπορώ να σας το πω αυτό. Δεν μου επιτρέπεται να σας το πω αυτό», ήταν η απάντησή του σε δημοσιογράφους που ρώτησαν πάνω σε ποια βάση έχει αυτήν την πεποίθηση.

Επίσης ανέφερε ότι στον Π.Ο.Υ. θα έπρεπε να ντρέπονται που λειτουργούν ως ατζέντηδες δημοσίων σχέσεων της Κίνας, η οποία πληρώνει 38 εκ. δολ. στον Οργανισμό έναντι 500 εκ. που δίνουν οι ΗΠΑ. Δείτε το επίμαχο απόσπασμα:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail