Λαός χωρίς κανένα ηθικό φραγμό: Για άλλη μια φορά οι Τούρκοι διέλυσαν νεκροταφεία

Freepen.gr - Το νεκροταφείο των ανταρτών του ΡΚΚ στο Lice στο Diyarbakir βεβηλώθηκε ξανά. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι συγγενείς βρίσκουν κατεστραμμένους τάφους κατά την παραδοσιακή επίσκεψη στο νεκροταφείο την ημέρα πριν από το Eid al-Fitr, σημειώνει το πρακτορείο ANF.

Οι συγγενείς των νεκρών ανταρτών βρήκαν τους βεβηλωμένους τάφους και σπασμένες τις ταφόπλακες κατά την παραδοσιακή επίσκεψη στο νεκροταφείο την ημέρα πριν από τη γιορτή του Ραμαζανιού (Eid al-Fitr).

Πέρυσι, πολλές οικογένειες αντιμετώπισαν την ίδια θλιβερή εικόνα όταν μπήκαν στο νεκροταφείο που είχε καταστραφεί πλήρως στην περιοχή Sisê (Yolçatı) μία ημέρα πριν από τη μουσουλμανική γιορτή. Το 2015 ο τουρκικός στρατός στα πλαίσια της δήθεν αντιτρομοκρατικής επιχείρησης (όταν ο Ερντογάν έχασε την αυτοδυναμία στις εκλογές που είχαν προηγηθεί και το HDP είχε μπει πανηγυρικά στη βουλή) βομβάρδισε ακόμη και το νεκροταφείο - τόσο από εδάφους όσο και από αέρος. Οι οικογένειες με κόπο ξανάφτιαξαν το νεκροταφείο. Τώρα για άλλη μια φορά καταστράφηκε.

Σε κοντινή απόσταση από το Sîsê, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών αντάρτων λαμβάνουν χώρα εδώ και εβδομάδες. Συνεπώς υπάρχουν υποψίες ότι το νεκροταφείο βεβηλώθηκε κατά την τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail