Ο Ερντογάν πάει και για την ανατολική Λιβύη: Επόμενος στόχος τα πετρέλαια και το δίκτυο των αγωγών!

Freepen.gr - Ο διοικητής των πολιτοφυλακών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στη Μισράτα, Ahmed Al-Haddad, δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος για τους μαχητές τους είναι η κατάληψη του δικτύου των αγωγών κι εγκαταστάσεων πετρελαίου με τη βοήθεια των Τούρκων συμμάχων.

Σε δήλωση προς το ιταλικό πρακτορείο Nova την Τετάρτη, τόνισε ότι οι μαχητές της GNA δημιούργησαν ένα θάλαμο επιχείρησεων για την «απελευθέρωση» του δικτύων και των πηγών του πετρελαίου στην ανατολική Λιβύη. «Τα μέλη της αίθουσας επιχειρήσεων έλαβαν προηγμένη εκπαίδευση με τη βοήθεια των Τούρκων συμμάχων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων, τον έλεγχο και την ασφάλεια τοποθεσιών πετρελαίου και εγκαταστάσεων», δήλωσε ο Al-Haddadτ.

Ο στρατιωτικός ηγέτης στην πόλη της Μισράτα επεσήμανε ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουν ξανά οι αγωγοί και να εξαχθεί το πετρέλαιο της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι οι χώρες που έχουν υποστηρίξει τους μαχητές της GNA θα έχουν προτεραιότητα να επωφεληθούν από τους οικονομικούς πόρους της Λιβύης.

Επόμενος λοιπόν στόχος ο έλεγχος των πετρελαίων και των αγωγών σε όλη τη Λιβύη. Έχουμε τονίσει στη Freepen.gr ότι ο σχεδιασμός των Τούρκων είναι να κινηθούν ανατολικά για αρκετούς λόγους. Δε θα σταματήσουν εκτός αν πάρουν αυτό που θέλουν με διαπραγματεύσεις ή βρεθεί κάποιος να τους σταματήσει.


Με πληροφορίες από το almarsad.co
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail