Κόψτε το χάιδεμα “αντιστασιακών” προτού ενσκήψει όλεθρος με αυτούς ως κατηγόρους…

Όπως δήλωσαν ξεκάθαρα οι υπεύθυνοι καθηγητές ιατρικής, όπως οι κ.κ. Σύψας και Γώγος, η παρανοϊκή και εγκληματική ασυδοσία που επιδεικνύει ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι εξαιρετικά πιθανόν να προκαλέσει ανεξέλεγκτη διάδοση του κορονοϊού στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι εγκληματικές αυτές συμπεριφορές εδράζονται πάνω στην παρανοϊκή αντίληψη που κυριαρχεί σε σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων ότι ο ιός είναι ένα ψέμα που προωθείται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση με προοπτική να επιτύχει κάποιες πολιτικές και οικονομικές στοχεύσεις.


Εδώ προκύπτει η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης. Ότι δηλαδή, ατύπως πλην ουσιαστικώς, παρουσιάζεται σε έναν βαθμό να ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές από τη στιγμή που δεν τις αντιμετωπίζει αποφασιστικότητα που αντιμετώπισε την κρίση στα πολύ αρχικά της στάδια, με αποτέλεσμα να έχουμε γλιτώσει τα -πολύ- χειρότερα.

Αυτή η στάση είναι που έχει οδηγήσει στο να έχει ο καθένας από εμάς την πολυτέλεια να λέει “το μακρύ του και το κοντό του”, ανέξοδα. Τα όρια όμως, είναι ευθύνη της Πολιτείας να τα ορίσει αυστηρά και να τα περιφρουρήσει χωρίς συμβιβασμούς, ώστε να μην προκύψει κόστος. Εάν αυτό συμβεί, αυτοί που αφήνονται ανεξέλεγκτοι σήμερα, θα είναι οι πρώτοι που θα καταγγείλουν την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και ολιγωρία…

Αντιμετώπιση δεν σημαίνει “αυστηρές συστάσεις” και χάιδεμα όσων εγκληματούν, όπως έγινε στην Αγία Παρασκευή. Στη δημοκρατία, πάνω απ’ όλα, αυτό που μετράει είναι η βούληση της πλειοψηφίας. Όταν τόσο κραυγαλέες μειοψηφίες απειλούν την κοινωνία, την ασφάλεια και τη ζωή των πολλών, τότε εξελίσσεται σε μια ιδιότυπη… τρομοκρατική ενέργεια μαζικής κλίμακας.

Όταν η κυβέρνηση δεν παίρνει τα απαιτούμενα μέτρα για αντιμετωπίσει αυτή την απειλή εν τη γενέσει της, τότε αθέλητα συμμετέχει σε αυτήν. Γιατί δεν αρκεί να πάρεις κάποια μέτρα γενικώς. Πρέπει να πάρεις τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή. Όποια και αν είναι αυτά. Όσο σκληρά και αν απαιτηθεί να είναι αυτά.

Αλλιώς δεν μιλάμε για δημοκρατία, δεν μιλάμε για οργανωμένο κράτος, δεν μιλάμε για συγκροτημένη κοινωνία, αλλά για τον νόμο της ζούγκλας. Για την ακρίβεια μιλάμε για κάτι χειρότερο. Γιατί στη ζούγκλα ο ισχυρότερος σκοτώνει τον αδύναμο για να ζήσει ο ίδιος. Εδώ, με όση υπερβολή αυτό εμπεριέχει, ισχύει και κάτι άλλο…

Ναρκισσιστικά, παρασιτικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και οι εγωπαθείς – υπερόπτες γόνοι τους απειλούν τις ζωές των Ελλήνων πολιτών γιατί θέλουν να πίνουν ανενόχλητοι τα κοκτέιλ και τις μπύρες τους, διεκδικώντας δήθεν “επαναστατικά”, να μην ισχύει γι’ αυτούς όσα ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους. Στην πλειοψηφία, ή έστω σε ένα σημαντικό μέρος των συμμετεχόντων σε τέτοιες συλλογικές συμπεριφορές, αυτό δυστυχώς ισχύει.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση αποδεχθεί αυτές τις συμπεριφορές (σ.σ. αποδοχή σημαίνει και μη λήψη των κατάλληλων μέτρων), τότε θα μιλάμε για σνυπευθυνότητα στο έγκλημα. Κι αν, ω μη γένοιτο, ολισθήσουμε σε έκρηξη του κορονοϊού στη χώρα τότε είναι θέμα χρόνου το να αναζητηθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές. Πρώτοι καταγγέλλοντες και κατήγοροι θα είναι, ως συνήθως και εξόχως υποκριτικά, οι πιο παράνομοι από τους παρανόμους!
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.