Καλεντερίδης: Στρατηγική ξηλώματος της Συνθήκης της Λωζάννης

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, μέσω παν-τουρκικής εταιρείας και όχι Μ.Κ.Ο. απλά, που φτάνει να απειλεί με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σημείωσε ότι όλα απορρέουν από την στρατηγική της Τουρκίας για αμφισβήτηση και ξήλωμα της Συνθήκης της Λωζάννης με την προβολή ισχύος, από την ώρα που η Ελλάδα ναι μεν επικαλείται το διεθνές δίκαιο, ωστόσο δεν κάνει τίποτα για την εφαρμογή του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι λάθος η ανάγνωση, είπε, ότι όλα γίνονται από την Τουρκία για εσωτερική κατανάλωση από τον Ερντογάν, όχι ότι δεν το χρησιμοποιεί και για αυτό το λόγο, όμως το μείζον είναι η στρατηγική στόχευση ελέγχου όλης της Ανατολικής Μεσογείου. Την ώρα που στη Κρήτη αντί με την δημιουργία αντι-πόλεων στο νότο με λιμάνια, μαρίνες και τουριστική και ναυτιλιακή δραστηριότητα, να εμπεδώνουμε στην πράξη θαλάσσια παρουσία και κυριαρχία, εμείς στρέφουμε την πλάτη και αφήνουμε την Τουρκία με αμφισβητούμενες μεν συμφωνίες όπως με την Κυβέρνηση στη Τρίπολη της Λιβύης, να κάνει δε παιχνίδι, στα πλαίσια και του αφηγήματος περί «Γαλάζιας Πατρίδας».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail