Η κυβέρνηση βρήκε τον ιδανικό τρόπο να αυτοκτονήσει

HASTYWORDS / pixabay
Την Πέμπτη 14-5-2020 δημοσιεύματα ΜΜΕ φιλικά κείμενων προς την κυβέρνηση αναφέρουν ότι οι οικονομικοί ιθύνοντες ετοιμάζονται να "μονιμοποιήσουν" τη μείωση των ενοικίων στο 60% έως τα τέλη του έτους. Αμέσως σήμανε συναγερμός ενώ η ΠΟΜΙΔΑ σε ελάχιστο χρόνο εξέδωσε σχετική αυστηρή ανακοίνωση.

Του Στρατή Μαζίδη

Μέσα σε λίγες ώρες άρχισαν τα μαζέματα με νεώτερα δημοσιεύματα ενώ επιστρατεύθηκε μέχρι και ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του για να αποκλείσει την παραπάνω εκδοχή. Η ζημιά όμως έγινε ή για να είμαστε ειλικρινής, ήδη υπήρχε αλλά κατέστη μεγαλύτερη. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντιλαμβάνονται πλέον ότι είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρώτοι που κάθε φορά θα οδηγούνται στο θυσιαστήριο.

Η κυβέρνηση φρόντισε με μια κίνηση που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα να δείξει τις προθέσεις της. Σε μια δημοκρατική χώρα δεν κόβεις το ψωμί του ενός για να το δώσεις στον άλλο. Απεναντίας βοηθάς. Το οικονομικό επιτελείο όφειλε να μεριμνήσει για την επιδότηση των ενοικίων καθώς σαφέστατα οι ενοικιαστές χρειάζονται βοήθεια. Επίσης μπορούσε, όσον αφορά τους επαγγελματίες, να καταργήσει το παρανοϊκό τέλος επιτηδεύματος. Βέβαια υπήρχε και η επιλογή να μην κατέβει ο γενικός διακόπτης της οικονομίας, τότε όμως πως θα φορτώνονταν οι ήδη από τα τέλη του 2019 κάκιστες επιδόσεις της οικονομίας σε ένα βολικό αόρατο εχθρό;

Αντί για αυτό, ισοπέδωσε τα ενοίκια. Αδιαφόρησε για τα επιπλέον προβλήματα που προκάλεσε στους ιδιοκτήτες πολλοί εκ των οποίων συμπλήρωναν το εισόδημά τους, ζούσαν από το ενοίκιο ή κάλυπταν βασικές υποχρεώσεις και ξαφνικά βρέθηκαν ξεκρέμαστοι. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί η κυβέρνηση. Απεναντίας τόλμησε να σκεφτεί να παρατείνει το...μέτρο για ακόμη επτά μήνες [!] μέχρι που είδε ότι δεν την παίρνει.

Όσο για τους ιδιοκτήτες; Καμία μέριμνα. Κάποια μπερδεμένα μισόλογα. Μια απροσδιόριστη έκπτωση στο φόρο εισοδήματος και ίσως στον ΕΝΦΙΑ, που όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ισοσκελίσουν τη ζημία.

Η κυβέρνηση βρήκε τον ιδανικό τρόπο να αυτοκτονήσει [ξεκινώντας το νέο μνημόνιο από τους συνήθεις υπόπτους] εκτός αν οι ιδιοκτητές απολαμβάνουν κάθε φορά το σαδισμό που υφίστανται. Η λογική λέει όχι. Να δούμε πως θα το εκδηλώσουν όταν έρθει η ώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail