Τουρκάλα συγγραφέας έχει έτοιμη λίστα θανάτου γειτόνων της σε περίπτωση νέου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν

Freepen.gr - Τα σχόλια μιας συγγραφέως που είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλαν κύματα σοκ σε ολόκληρη την Τουρκία καθώς είπε ότι έχει μια λίστα με τους γείτονές της και θα σκότωνε όσους είναι αντικυβερνητικοί ή υπέρ ενός πραξικοπήματος σε περίπτωση μιας νέας απόπειρας, σημειώνει το turkishminute.com.

Η συγγραφέας, Sevda Noyan, μίλησε κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος στην κυβερνητική τηλεόραση Ülke TV στις 3 Μαΐου, όταν έκανε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις, οι οποίες επίσης επιδοκιμάστηκαν από την οικοδεσπότη του προγράμματος, δημοσιογράφο Esra Elönü.

Η Noyan σχολίασε ισχυρισμούς σχετικά με μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα, που πολλοί λένε ότι έγιναν από την κυβέρνηση για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τις κακές επιδόσεις της τουρκικής οικονομίας.

Η Noyan είπε ότι αυτή και η οικογένειά της πιάστηκαν απροετοίμαστοι στις 15 Ιουλίου του 2016 και δεν μπορούσαν να αναλάβουν επαρκή δράση εναντίον των φερόμενων υποστηρικτών του πραξικοπήματος, αλλά ότι τώρα είναι πλήρως προετοιμασμένοι εάν πραγματοποιηθεί μια νέα απόπειρα.

«Η οικογένειά μου μπορεί να σκοτώσει περίπου 50 άτομα. Είμαστε εξοπλισμένοι πολύ καλά από αυτή την άποψη, τόσο υλικά όσο και πνευματικά. Στεκόμαστε δίπλα στον ηγέτη μας [Ερντογάν] και επιτρέψτε μου να πω ότι δε θα τον αφήσουμε να πέσει. Όσοι στοχεύουν σε πραξικόπημα πρέπει να προσέχουν. Υπάρχουν τρία έως πέντε τέτοια άτομα στο συγκρότημα κατοικιών μας. Η λίστα μου είναι έτοιμη», είπε.

Όταν τα σχόλιά της προκάλεσαν οργή στα κοινωνικά μέσα, η Noyan έγραψε στο Twitter ότι δεν φοβόταν και υποστηρίζει τις θέσεις της.

«Ο ηγέτης μου είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είμαι μαζί του μέχρι το τέλος», είπε.

Ο σύζυγος της Noyan είναι ο Engin Noyan, πρώην μουσικός, ο οποίος εγκατέλειψε τη μουσική και άρχισε να ζει μια ισλαμική ζωή.

Εν τω μεταξύ, το Kanal 7 Media Group, το οποίο κατέχει το Ülke TV, εξέδωσε δήλωση μετά την αυξανόμενη κριτική για τα σχόλια της Noyan ζητώντας συγγνώμη για τα αμφιλεγόμενα σχόλια, τα οποία είπε ότι δεν συμμορφώνονται με τις αξίες και τις αρχές που υιοθετεί ο όμιλος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail